Daglig leder i Gjesåsen klatrepark, Kjersti Gram Lindstad, har gått ut med et tilbud via Facebook hvor hun ønsker å gi bort en sommeropplevelse til en familie med ekstra utfordringer.

Hva er tilbudet dere har gått ut med?

- Vi ønsker å gi bort ei skikkelig feriehelg til noen som virkelig fortjener det! Helgen inkluderer klatring for hele familien lørdag og søndag, og klatreparken spanderer is, vafler, saft og kaffe i resepsjonen. Kristian og Christine Rostad på Østby gård stiller med overnatting i feriehuset de leier ut på nabogården. Joker Kjellmyra bidrar med ett gavekort på 1.000 kroner til mat for helgen, og Folkets Steakhouse spanderer en middag på hele familien, forklarer Gram Lindstad.

Hvem er det dere ønsker å gi et slikt tilbud?

Selv om vi bor i Norge i 2016 lever mange barn under fattigdomsgrensen. Mange barn lever i familier som er rammet av alvorlig sykdom, mange barn lever med andre store utfordringer, og mange barn vil ikke ha noen ferietur å fortelle om når de kommer tilbake til barnehage og skole etter sommerferien, sier den engasjerte lederen i klatreparken.

IKKE SÅ STOR INTERESSE SOM VI TRODDE

På spørsmål om det er mange som allerede har meldt sin interesse, får vi et litt overraskende svar:

- Det har kommet noen påmeldinger, men ikke så mange som vi trodde. Det kan kanskje være vanskelig å innrømme at man har dårlig råd og at terskelen for å søke blir for høy? 

- Vi har fått inn noen gode kandidater og av disse er det flere som har blitt meldt på av andre. Vi regner jo med at det kommer flere søkere når fristen nærmer seg 1.august, sier Gram Lindstad.

bare en liten dråpe i havet

- Jeg er litt over snittet interessert i helse som sykepleier, og en dag i klatreparken hvor barn kan få mestringsfølelse og glede, er forebyggende også for den psykiske helsen, forklarer sykepleieren. 

- Hvis dette blir en suksess, så håper jeg vi kan få til noe tilsvarende i høstferien. Så får vi se om det blir med de samme samarbeidspartnerne eller om andre vil være med, avslutter Kjersti Gram Lindstad.

Gjesåsen klatrepark har siden oppstarten snart hatt 1.700 besøkende! Et snitt på litt over 50 besøkende om dagen, der flere dager har blitt "amputert" grunnet været - så må vi kunne si at klatreparken har vært en stor suksess!

For å finne ut hvordan man melder seg på, les mer på Facebook-siden til Gjesåsen klatrepark eller send epost direkte til Booking@gjesasenklatrepark.no med "klatreferie" i emnefeltet!

Fakta

Gjesåsen klatrepark:

Ligger ved Kornstad gård i Gjesåsen, Åsnes kommune.

Tilbyr "luftige opplevelser for liten og stor" i 5 klatreløyper med ulik høyde og vanskelighetsgrad.

Hjemmeside: www.gjesasenklatrepark.no