Lurer du på hvilken oppvarming som passer best for deg og hjemmet, og som gir deg best økonomi? Da bør du ta turen til Maxbo Flisa tirsdag kveld. De inviterer nemlig til varmekveld for 12. gang, og hit kommer representanter fra fem leverandører.

- Det er sterke navn som er representert hos oss denne tirsdagen. Jøtul, Nordpeis, Dovre, Sunwind og Wilfa har ulike oppvarmingsprodukter, og alle er representert på Flisa denne tirsdagen, sier Julius Kalnæs hos Maxbo Flisa.

Helt siden den første varmekvelden i 2005 har arrangementet vært en suksess, og Maxbo har trua på godt oppmøte også denne gangen.

- Her handler det ikke om at folk må kjøpe ting for å komme. Folk kan lære mer om oppvarming, og gjøre seg opp en mening om hva som passer best for dem, sier Kalnæs.

Stor utvikling

Varmepumpene har for lengst gjort sitt inntog i Solør, og har for mange tatt over den vedfyrte oppvarmingen. Men fortsatt er det mange i Solør som sverger til peis eller ovn.

- Varmepumpe gir en del mindre jobb, men kosen blir borte. Når det er 30 minusgrader ute er det ekstra hyggelig med en knitrende peis, sier Kalnæs.

Han byr på servering på varmekvelden, og kan blant annet friste med kaffe og kringle. Den har han ikke bakt selv.

- Nei, det får jeg for guds skyld håpe jeg slipper å bake. Da er det fare for at folk går igjen, ler Kalnæs.