Skaslien Gjestgiveri har arrangert julemarked i to år nå. De håper at det kommer minst like mange som de tidligere årene, og at det blir fint vintervær som gir litt julestemning. 

- Det har vært en stor suksess med julemarked, og vi må jo si at det er artig å se at så mange tar seg tid til litt hygge og kos nå i julestria, sier Aina Nordli ved Skaslien Gjestgiveri.

I år er det hele 56 utstillere, 16 flere enn i fjor, og både ute og inne blir det stapper med julekos og stemning forteller Nordli.

- Det blir også mange ulike aktiviteter som man kan prøve seg på. Vi har juleverksted i stabburet, hestkjøring og spinning av garn. Dette er bare noen av aktivitetene. Vi ønsker alle velkommen til en koselig dag den 15. desember klokken 12.00 til 17.00, sier Nordli.

Mange utstillere

Det er stor variasjon i utvalget utstillerne har med seg, og det er ikke bare lokale utstillere som kommer. 

- Vi har lokal kortreist mat, økologisk mat, det er lefser og sveler. Det blir masse husflidsprodukter, det blir forskjellige typer fisk og mye mye annet, smiler Nordli.

Skaslien Gjestgiveri vil også i år tilby sine egne produkter, som julemat til småkaker og kaffe. 

- Vi kommer til å ha salg av diverse pølser, kaker, sylte, farse og ribbe. Julefarse og ribbe må bestilles på forhånd, og hentes da på julemarkedet. Som tidligere år, baserer vi oss på økologisk frilandsgris fra Vidar Julien her på Kirkenær, så den blir ordentlig kortreist, sier Nordlie.

Grøt med mandelgaranti

Det blir både underholdning og noe spesielt for barna på julemarkedet. 

- Ja, Grue husflidslag kommer til å stå på stabburet og ha juleverksted for ungene. Ole Viktor Larsen kommer med hest, så det blir muligheter for en rundtur med han. Inne i restauranten skal vi selge grøt med «mandelgaranti», og det blir også premie. Vi håper også at nissen kommer, sier Nordli. 

Det har vært rundt 500 personer innom julemarkedene tidligere år, og Nordlie forteller at hun håper på like bra trøkk i år å.