Christian Borge fra Lørenskog har vært mye og jaktet i Hedmark, og det er også den største grunnen til at han tar med seg kona og flytter til Risberget i Grue før sommeren.

- Jeg har tidligere hatt nesten et helt år i skogen, og vi drømmer om å komme oss litt friere og nærmere skogen. Drømmen om landsbygda har vi hatt lenge, og før sommeren blir det endelig virkelighet, sier Borge.

Rimeligere å bo i Solør

Han har fått jobb hos Kiwi på Kirkenær, og gleder seg veldig. I dag jobber han hos Viking Fottøy.

- Lønnsnivået i Grue er litt lavere enn i Oslo-regionen, men det er langt rimeligere å bo her også. Totalen kommer positivt ut. Samtidig blir det mer friluftsliv og mindre stress. Dette gleder vi oss til nå, sier Borge.

Kona, Amanda, kommer opprinnelig fra Canada og har bodd i Norge i ni år nå. Hun har per dags dato ingen ny jobb å flytte til, men håper det løser seg rimelig fort.

- Hun er utdannet institusjonskokk og vil primært jobbe som kokk. Men hun har også en mastergrad i pedagogikk og bachelorgrad i noe som tilsvarer fysioterapi her i Norge. Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, har hjulpet oss masse, sier Borge.

Takker for all god hjelp

Hjelpen fra ordføreren er noe han setter veldig stor pris på.

- Slik tror jeg ikke det er mange steder. Alle vi har møtt hittil har vært fantastisk snille mot oss. Det er et rolig folkeslag i Solør med senkede skuldre, sier Borge.

Vennekretsen til Borge er delt i synet på valget som ekteparet nå har tatt.

- Noen synes det er helt fantastisk, mens andre rister på hodet og lurer på hva i all verden vi driver med. Når det er sagt er det flere som har lyst til å gjøre det samme som oss. Det kan jo være at noen venner flytter etter, smiler Borge.