• MOTOREN BAK: Motoren til Christer Jansrud kan du nesten speile deg i, det ligger litt arbeid bak denne.

I kjelleren i det gamle KIWI-bygget i Våler, har de siden i fjor et eget klubbhus med verksted som de tilbringer mange timer i. Alle bilene i kjelleren er veteraner, det vil si de er mer enn 30 år gamle. 

- Den nyeste bilen her tilhører Jarle Martinsen, og det er en 1300 1973-modell. Min er fra 1958, og den aller første bobla kom i 1943-44. Det er nok mulig å få tak i noen av de aller første, men da snakker vi priser fra 150.000 kroner og oppover, forteller Svein Erik Hagen. 

Solør VW Veteranklubb består av boble-interesserte fra Våler og Flisa. 

- Her i kjelleren har vi ikke plass til alle, så her er det bare gutter fra Våler. Vi er rundt 10 personer i kjelleren, men det er flere totalt i klubben. Vi er rimelig interessert i bil, det er moro å skru og få en fin bil, det er moro å reise på treff og det er sosialt samtidig. Det er nok en kombinasjon av dette, som gjør at vi er såpass interesserte som vi er, sier Hagen. 

Bobla til Jarle Martinsen har blitt kåret til Norges fineste boble 2 år på rad, det betyr at de andre i klubben har noe å strekke seg etter!

- Det er nok litt tilfeldigheter også det da, men det er jo jeg som har fartet mest rundt på utstillinger. Jeg har også bygget bilen i en stil som det er ikke så mange av i Norge, den er bygget litt som en asfaltracing bil. Min bil er stort sett brukt til utstilling, den har jeg ikke kjørt så mange mil med, sier Martinsen. 

Gutta i klubben er nok litt mer enn gjennomsnittlig nevenyttige, og det den ene ikke kan, er det som regel noen andre som kan. 

- Det er alltids noen som kan og vi hjelper hverandre innad i klubben selvfølgelig. Jeg kan absolutt ikke alt selv, men jeg har alltid mange ideer! Jeg er absolutt ingen fin-mekaniker, men vi har andre i klubben som er veldig god på motorer, en som er god på lakkering, en mekaniker og en tusenkunstner – i tillegg til en maskot som har egen bil! I tillegg har vi en som er aller best på julebordet, smiler Martinsen. 

Mange i klubben har drevet med VW i mange år, og for mange startet det med bilcross. 

- Flere fikk interessen med bobla under bilcross ja, og det begynner å bli noen år siden. Klubben ble startet av en kompis og meg, men så ble det rolig noen år. Da kom Jarle inn og da kom det til flere etter hvert. Vi har hatt flere treff på Vålerbana, men nå er det en stund siden sist. Vi har snakket om et nytt treff, men hvor og når det blir, det vet vi ikke helt nå, sier Martinsen og Hagen. 

De sier selv at hobbyen, eller lidenskapen for noen, ikke er spesielt dyr. 

- Du bestemmer i stor grad selv. Det handler jo også om hvor du legger lista, det trenger ikke å koste skjorta hvis du ikke vil, men det er heller ikke noe problem å bruke mye penger, sier Anders Siljuberg. 

Klubben har også vært på TV, i programmet «Garasjen» med Asgeir Borgemoen.