• UNDER TAK: Selv om regnet haglet ned var det fullt med folk i teltet på Kirkenær.

Nok en gang har Sankthans-komiteen på Kirkenær satt sammen et solid program, og fredag ettermiddag var det mye folk på plass i teltet for å få med seg åpningen av årets Sankthans.

Blant annet sto presentasjon av den nye rådmannen, Geir Kvisten, på programmet. Wenche Huser Sund intervjuet den nye rådmannen til en nysgjerrig, og nesten fullsatt sal.

- Jeg spurte deg, Geir, om hvor du skulle bo. Da svarte du Grue eller Kongsvinger. Da satte jeg foten ned. Det går ikke an. Du må bo i Grue, sa ordfører Wenche Huser Sund under presentasjonen av den nye rådmannen, til latter fra salen.

Mens hun var i gang med pek til nabokommunene i sør fikk også Åsnes høre det.

- Vi ser at det regner her på Kirkenær. Men det går fint at det regner i Grue, for vi tåler det. Det hadde vært verre om det regna i Åsnes, sa Huser Sund, til ny runde med latter i salen.

Liker beliggenheten

Den nye rådmannen fortalte at han var på jakt etter en spennende jobb, og liker beliggenheten til Grue.

- Grue ligger forholdsvis sentralt. Selv om det er landlig. Her er det kort veg til natur og skog, og Gardermoen og Oslo, sa Kvisten.

Videre fortalte han at han var interessert i seiling.

- Derfor valgte jeg sjøfartsbyen Kirkenær, lo Kvisten.

Etter presentasjonen ble han overrakt en Gruebukett fra Heidi Frette Fredriksen og Sole Blomster.

- Her i bygda er vi så heldige å ha en flott blomsterhandel. Derfor ba jeg Heidi om å lage en Gruebukett, og den er du den første som får nå, sier Kvisten.