• GÆTT: Kransekakestenger, konfekt med smak fra Solør og chilisaus til grillen.
  • GRÜNDER: Tor Arne Pedersen.

- Det er noe gætt til kaffen og noe gætt til maten. Jeg har kransekakestenger som jeg selger lokalt og på nett, og så har jeg konfekt med smak av Solør. Konfekten er kvalitetssjokolade fylt med kremer av granskudd, blåbær og tyttebær. Det kommer også noen sauser, blant annet en grillsaus som selges akkurat nå, sier han.  

Sjølplukka

Produktrekka har han valgt å kalle "Gætt fra Blåbærsvingen", for Tor Arne utvikler og lager produktene sjøl i sitt eget kjøkken i Blåbærsvingen i Våler. 

Plukker du sjøl også? 

- Jeg går i skogen og plukker sjøl, ja. Blåbærsesongen er jo akkurat i gang, og jeg venter på tyttebærsesongen. Granskuddsesongen er ganske kort, så har jeg vært litt på Vestmarka og plukka det siste der. Jeg har fått klaka ned litt som jeg skal bruke når det nærmer seg jul, forteller han.

Salget har gått bra, litt for bra, for Tor Arne.  

- Dette har jeg jo tenkt på i lang tid, så begynte jeg litt i det små i mai. Etter det begynte ballen å rulle stadig fortere, kanskje litt fortere enn jeg egentlig hadde tenkt. Problemet nå er at jeg selger ut konfektene så fort at jeg ikke rekker å møte etterspørselen. Men det er bare å gyve på! Det ligger ganske mange timers jobb bak disse konfektbitene, men det er artig å drive med. 

Nye ideer

Han tenker altså ikke å gi seg med det første, og er i gang med å utvikle nye ideer. Hvilke produkt vi kan forvente, vil han derimot ikke si så mye om.  

 -Jeg har en del ideer som jeg jobber med, men det tar tid å utvikle gode produkter. Så det er bare å følge med! 

Gætt til kaffen kan handles på Nabo'n i Våler, mens gætt til maten kan handles på Mellem Gårdsmatutslag. Tor Arne har også sin egen nettside, gætt.no. 

- Med æ og greier, ler han.