• HADDE DET GØY: Tirill Sigfridstad koser seg i klatreparken.
  • I HØYDEN: Luftige svev, høyt over bakken i stor fart.

Gjesåsen klatrepark åpnet lørdag 4. juni og vi har vært der og testet anlegget. 50 seler var klare til bruk. Ved åpningstid hadde det begynt å komme klatrere som var spente på og teste ut den nye parken.

Før du hiver deg løs i hinderløypene, får du et opplæringskurs i hvordan du skal sette på og bruke selen. Her får man også prøve ei kort løype så du blir klar for å klatre i de høye trærne. 

Løyper og vansklighetsgrader

I klatreparken er det ei barneløype som er tilpasset de mellom 3 til 6 år. 

I de mer krevende løypene er det tre forskjellige vanskelighetsgrader. Den grønne løypa er lettest, blå løype er mer utfordrende og høyere opp, og rød løype er den mest krevende. Den rød løypa er på sitt høyeste 10 meter over bakken og med vanskelige hindre ble dette en løype som krever full konsentrasjon.

Løypene var utfordrende og du får bruk for balanse, koordinasjon og styrke for å kunne fullføre. Det var verdt å ta seg gjennom de vanskelige løypene for på slutten kom høydepunktet. Der er det en lang taubane (zip-line) hvor man suser nedover i stor fart.

I sommerferien er parken åpen fra klokka 10.00 til 17.00, og utenom ferietid er den åpen i helgene. Anbefaler alle å sette av en dag og dra til parken. Selv har jeg testet løypene i Gjesåsen klatrepark og vil helt klart gjøre det igjen. Les mer på www.gjesasenklatrepark.no.