Fæssadagen har vært en suksess i alle sine leveår så langt. I år tar Braskereidfoss dagene et nivå videre, og utvider til en tre dagers folkefest. Det blant annet fordi næringslivet på Braskereidfoss nå er langt mer delaktig i dagene.

- Nå har vi fått med oss næringslivet i Braskereidfoss sentrum. De ville lage en dag, og da passet det fint å gjøre det med den ordinære Fæssadagen, sier Geir Thomas Finstad i Braskereidfoss vel.

Vegvesenet kommer

Næringslivet har sin dag fredag, og det starter klokka 14.00 med besøk av Aud M. Riseng fra Statens Vegvesen. Hun skal foreta den offisielle åpningen av det nye krysset på Braskereidfoss. Næringslivet har etterlyst endringer i mange år, og nå er de glade for at krysset endelig tillater biltrafikk fra begge retninger å svinge inn.

- Det har vel blitt jobba med krysset på Braskereidfoss i 40 år, og helt siden brua ble bygget. De tenkte nok stor utvikling da det ble lagt opp til ringveg på Braskereidfoss, ler Finstad.

Særlig bensinstasjonen snapper opp flere kunder, men også Joker-butikken har merket at trafikken økte da det ble enklere å svinge inn sørfra. Riktig nok er ikke krysset helt ferdig, for det mangler noe belysning blant annet. Men det er ferdig nok til at den offisielle åpningen kan finne sted.

- Ordføreren åpner selve Fæssadagene, og Vålerrevyen kommer for å fortelle sin historie om krysset, sier Finstad.

Etter åpningen blir det kaffe og kakeservering, bilrebus, bilutstilling, matspisekonkurranse, musikk på Bokken og aktiviteter ved Joker for å nevne noe.

Tradisjonell lørdag

- Lørdag er det ingen store forandringer i år. Lokale artister, boder, politikerstands og de faste konkurransene er med. Fæssamesterskap i kubbekasting og trillebårkjøring blir det som vanlig, sier Finstad.

Det skal også på tradisjonelt vis deles ut en oppmuntringspris. I fjor var det Erik Halvorsen som fikk denne, men hvem som får prisen i år vil ikke arrangørene røpe.

Lørdagen avsluttes med en fest. Idrettslaget står for regien, og det starter med pubtelt fra klokka 16.00 til 20.00, og etter dette blir det fest med Alan Johansen.

- Bakgrunnen for at vi arrangerer dagene er at vi skal ha en sammenkomst, og en arena å skravle på. Alle er velkommen til å komme, sier Finstad.

For det er ikke slik at dagene kun er for de som har en tilhørighet til Braskereidfoss.

- Vi er ganske gode til å prate med de både sør og nord for oss, smiler Finstad.

Søndag arrangerer Bokken årets første Te-dans, og dette er også en del av årets Fæssadager.