Klarer Solør å gjøre seg bemerket ved å sette ny Guinness-rekord i pølsespising? Det får vi svaret på lørdag 26. mai under Helt Ville Dager. Da skal det nemlig gjøres et forsøk på å slå den eksisterende rekorden.

- Tiden deltakerne får til rådighet er tre minutter, og rekorden står nå i fire pølser på denne tiden, sier Thor Arnstein Berg.

Det kan kanskje høres lett ut, men det er ikke snakk om ordinære grillpølser. Pølsene veier 114 gram pr. stykk, og de må spises med pølsebrød.

- En vanlig grillpølser veier 70 gram, så disse pølsene er en del større. Men samtidig tror vi at det skal finnes noen i Solør som er storkjefta nok til å slå rekorden, sier Berg.

Én av dem som skal prøve seg er Anders Halvorsen. Han er ingen hvem som helst i en slik konkurranse. Halvorsen ble nemlig norgesmester i pizzaspising i 2016. Da spiste han 1,4 kilo pizza på 6 minutter og 54 sekunder.

- Det gikk forsåvidt veldig greit da. Du spiser så fort at du ikke rekker å bli mett. Det var verre etterpå da jeg ble stående en time i bilkø i Oslo. Den timen skulle jeg nok aller helst hatt på dass, sier Halvorsen.

Dersom du ønsker å bryne deg på rekorden sammen med Anders Halvorsen begynner det å bli travelt. For Helt Ville Dager må få inn påmeldinger i forkant for å legge løpet.

- Selve konkurransen vil bli arrangert etter jugarkvelden lørdag 26. mai, og det er bare rom for noen deltakere. Jeg tror vi kommer til å kjøre heat med tre og tre deltakere, sier Berg.

Halvorsen har lest seg opp på hva man bør gjøre for å vinne slike konkurranser.

- Ett tips jeg har funnet er å drikke mye vann dagen før. Da får du gitt magen litt belastning slik at skinnet tåler store mengder mat. Så det kan jo være et råd for å prøve seg, sier Halvorsen.

Det må dokumenteres mye og strengt for at Guinness skal godta en eventuell ny rekord på Skansen denne lørdagen. Derfor er det ikke rom for mange titalls deltakere i konkurransen.