I fjor bidro næringslivet i Åsnes med omlag 60.000 kroner til TV-aksjonen i næringslivsaksjonen. Tirsdag er det duket for årets ringerunde, og aksjonskomiteen håper å sette ny rekord i år.

- Det geniale her er at representanter fra næringslivet tar ringerunden til bedriftene for å samle inn penger. Vi er veldig fornøyd med deltakelsen tidligere år, sier Kristian Botten Pedersen.

Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden, nemlig mennesker som er rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

Starter klokka 13.00

Årets næringslivsaksjon starter klokka 13.00 tirsdag, og det er avsatt et par timer til å ringe rundt. Botten Pedersen håper bedriftseierne i Åsnes er klare for å ta i mot anropet, og at de vil gi noen kroner.

- Tidligere har bedrifter gitt alt fra 500 til 5.000 kroner, og vi håper på ny rekord i innsamlede kroner i år. Dette er penger som går til folk som trenger det, og vi i Åsnes har gode tradisjoner for å hjelpe andre, sier Botten Pedersen.

Det er fortsatt behov for flere sjåfører og bøssebærere søndag. De som ønsker å bidra kan ta kontakt med kommunen.