• GLAD FOR Å HJELPE: Nabo'n i Våler har bidratt både med gavekort og påskeegg selv også. Fra venstre Joachim Haug, Jonas Andersen og Julianne Mobekk.

Med hjerte for Solør har fått kjempemottakelse blant annet på Facebook, og applauderes av mange. De frivillige i organisasjonen, med Linn Lie Bekken i spissen, skal hjelpe solunger med litt anstrengt økonomi til et litt bedre liv.

Fredag kveld arrangerte Nabo'n i Våler ny quizkveld, og i stedet for å ha en pengesum som påmeldingsavgift denne kvelden valgte de en annen løsning.

- I dag har lagene betalt påmeldingsavgiften med påskeegg. De skal vi igjen gi videre til Med hjerte for Solør. Totalt var det 14 lag som stilte denne kvelden, og i tillegg har vi samlet inn en del egg på forhånd, sier Jonas Andersen hos Nabo'n.

Gavekort for 1.500 kroner

Bedriften har selv også gitt påskeegg til Med hjerte for Solør, og totalt ble det overlevert 48 påskeegg denne fredagskvelden. I tillegg har Spar Våler, Kiwi Våler og Nabo'n hver bidratt med gavekort på 500 kroner.

- Dette var over all forventning. Mange har meldt til oss via e-post og Facebook at de gjerne vil ha hjelp til årets påskegodis. Solør Montessori har også bidratt med egg. Nå har vi flere egg enn det som skal ut, så om det er noen flere med litt dårlig økonomi som vil ha litt hjelp til påskekosen er det bare å ta kontakt, sier Linn Lie Bekken.

Utdelingen av egg starter på søndag. For å komme i kontakt med Med hjerte for Solør kan du enten sende en e-post til hjerteforsolor@gmx.com eller søke de opp på Facebook.

Mye på gang

Med hjerte for Solør består nå av åtte kontaktpersoner, og det begynner å komme til en del frivillige som vil hjelpe blant annet med arrangementer.

- Vi har lyst til å få til en hyggekveld én gang i måneden med matservering, trubadur og spill. Dette er noe vi jobber med å planlegge nå, sier Lie Bekken.

Hun er glad for at så mange vil bidra, og ekstra pris på givergleden setter de som får gavene som blir samlet inn. De frivillige som er med i organisasjonen har signert et taushetsløfte, og det er fordi de som spør om hjelp ikke skal få «rykte på bygda» om dette.

- Vi på Nabo'n oppfordrer andre bedrifter til å være med å gi. Det er mange som har litt dårlig økonomi i Solør, og det er det fint å kunne bidra for å gjøre hverdagen deres litt bedre, sier Jonas Andersen.