Helgen ble lang, men god for deltakerne som meldte seg på UKM i år. Med en forlenget mønstringshelg med flere ting å finne på. Fredagen startet med lydprøver og kick-off for deltakerne hvor de fikk videohilsninger av blant annet Margaret Berger og Tom Stræte Lagergren, presentasjon av lokalkontakter og arrangørstyret, samt et musikalsk innslag fra husband og Elida Inman. På siden ble andre fra arrangørstyret og arrangører med på å kore til sangen "Don´t kill my vibe"

tidlig start med workshopper

Lørdag formiddag kom det noen trøtte, mens andre våkne ansikter inn i kinosalen på Flisa. Kl. 11.00 var det klart for workshop start for enkelte workshopper. Det ble graffiti, låtskriving og cosplay, samt litt ekstra for at de som hadde meldt seg på skulle få noe litt ekstra.

Heia Graffiti holdt workshop for graffiti interesserte sjeler og vegger på Ungdomshuset ble tagget med sprekfulle farger. Veggene fikk et nytt preg og ungdommene på workshoppen fikk også sette navnet sitt på "piecen" de var med på å lage.

Mathilda Gressberg ble plassert i formannskapssalen sammen med en gjeng med interesserte ungdommer som ønsket å lære noe. Fra Mathilda kom det tips til de unge om hvordan skrive en låt, men også annen informasjon som kan hjelpe de senere.

Flinke ungdommer på scenen og i utstilling

Utstillingen ble åpnet kl. 17.00 og folk øset inn for å se på hva de flotte ungdommene stilte med. En god variasjon med collager, dikt, malerier, foto og blogg ble vist i fojaeen til kinoen. Med utvidet utstilling på biblioteket ble alt vist frem og rost av publikum som hadde kommet.

Ikke lenge etter startet forestillingen som viste frem mange flinke ungdommer. Mye variasjon ble vist på scenen og 4 flotte konferansierer sto frem på scenen og var ikke redde for å drite seg litt ut. Joachim Larsen Einarsrud, Alva Schjærin, Jenny Mathiesen og Ovidia Sørlie gjorde en god jobb som konferansierer denne helgen.

På scenen ble det blant annet vist film og mange gode ungdommer fikk vist seg frem. Madelén Blomquist gjorde comeback på UKM i år og denne gangen med husband. Husbandet ble brukt flittig gjennom hele forestillingen og var en ekstra hjelp for deltakerne. 

Utdeling av kulturstipend og overraskelse

Ungdommens Kulturstipend ble i år tildelt en gutt som virkelig brenner for det han driver med nemlig bowling. Han kunne dessverre ikke være tilstede når kulturstipendet ble delt ut siden han var i Hamar og spilte bowling, men en rørt trener, Gjermund Mathiesen kom opp for å si noen ord om nettopp Jonas Dammen. Senere kom far, Geir Dammen for å ta imot blomsterbukett, han å var rørt over hva sønnen har fått til.

KUA, kreative unge arrangører som arrangerer fylkesmønstring i Hedmark ble det vist en videohilsen fra. De planlegger fylkesmønstringen på Rena, men fikk tid til å sende en hilsen til oss i Åsnes. Her får publikum og deltakere vite at Åsnes har fått fylkesmønstringen for 2019, noe Ørjan Bue er sikker på at vi skal få til å bli tidenes fylkesmønstring.

- Jeg er utrolig stolt og imponert over absolutt alle deltakere, arrangører og bidragsytere under årets lokalmønstring. Dette har virkelig gått over all forventning, forteller en glad lokalkontakt, Elida Inman.

De som skal representere Åsnes på fylkesmønstringen på Rena er:

Scene:

Inga Marie Tyskeberg

Ingeborg Holen

Sander Klundsæter

Ronja Caroline Wangerud

Utstilling:

Julie Bestum - "Zombieapocalypsen"

Julie Bestum - "Kveldssol"

Preben Trongaard - "Tempo Corvette"

Johanna Aandstad og Peter Normann Ingebredsen - "Solen øyeblikk"

Media:

Jørgen Mathiesen

Lea Rose Lange Nielsen

Arrangør:

Lillian Alice Wangerud