Arrangørene Hanne Bjugstad og Julia Heiberg snakket i sommer om å få til en uformell kveld der hjemflyttede og allerede boende solunger kunne møtes og bygge nettverk.

Vi har stort sett bare fått ja av alle vi har spurt. Alle stiller opp gratis, og Næringshagen støtter oss gjennom Solørfondet så vi har et sted, lyd og mat å tilby, sier Bjugstad.

Inspirerende start-ups

Frank Rognstad var konferansier og presenterer. Christine Mowinckel og Kristian Rostad fortalte om sine planer for tretopphytter i Gjesåsen. Luisa Arang flyttet fra Sør Amerika til Flisa og startet eget skomerket. Skodesigneren fortalte om sin spennende reise så langt med Tagyourshoes .Kvelden ble avsluttet med en konsert fra Uno Møller og Elida Inman.

Folk var fonøyd

Rundt 40 folk hadde møtt opp for å kavere og høre på lokale start-ups, og mange var godt fornøyd med kvelden.

- Dette er et super tiltak! Kaveringskveld er noe jeg har savnet her i Solør, sier Erik Lunde.

Bjugstad mener det er opp til hver enkelt om man skal få til ting som dette, spesielt i de små kommunene.

 -  Vi vil vise at det kan bli noe ut av private initiativ. Vi håper det i seg selv kan være inspirerende. Jeg tror alle i Norge må bli vant til at vi får mindre gratis fra de offentlige framover, og jeg tror hvert fall vi i våre kommuner må trå til selv for at det skal skje noe her, sier Bjugstad.

Vil skape en møteplass

Bjugstad var godt fornøyd med kvelden og håper på å skape en møteplass som øker trivselen blant de som bor i Solør.

Vi kan aldri få det samme kulturtilbudet som de store byene, men vi kan likevel bli dritgode på trivsel. Vi vil også gjerne vise fram de som tør å satse her, og håper de i publikum lar seg inspirere, sier Bjugstad.