• FULLT: Med nærmere 130 stykker, var Planken fullbooka.
  • FORNØYD: Helt fantastisk, sa daglig leder, Per Gundersen, på Skogen om åpninga.
  • VI2: Søstrene Vinje fikk testa ut nytt materiale på publikum.
  • BUFFET: Det ble servert festivalmat til gode tilbakemeldinger. Lars Mytting og Hedda Syversen (t.h) syntes at viltgryta var helt "vill".
  • BARVEGG: Marit Sigfridstad hadde malt bakveggen til den nye utebaren, i passende stil til restauranten og omgivelsene.

Skogen Restaurants nye uteservering Planken, ble innvia med mat og underholdning. Per Gundersen, daglig leder for Planken, er fornøyd med åpninga.

- Det var helt fantastisk. Det gikk ikke mange dagene og timene fra vi annonserte åpninga, til vi var fullbooka. Det var god stemning og mye blide ansikter, sjøl på en tirsdagskveld på Åsnes Finnskog. Det er kjempemorro, sier han, og legger til at de vil satse på servering utadørs framover såframt været tillater det. 

Oppvarming til Trestokkfestivalen

Med nærmere 130 oppmøtte, testa kjøkkenet ut festivalmaten de planlegger til Trestokkfestivalen.

- Vi fikk mye gode tilbakemeldinger. Jeg snakka med noen av de som opptrådte om hva de syntes om maten med tanke på festival, og det var godt over festivalnivå. Jeg snakka også med besøkende som har vært kokker eller bare er glad i mat. De var kjempefornøyde og ga oss tommel opp, forteller Gundersen.  

Flere av artistene som skal spille på Trestokkfestivalen fikk også testa lokasjonen, på ei lita scene foran serveringa. Kjersti Palm Reitan, vokalist i bandet Grand Vintage, og Trubadur Bayer spilte i tur og orden kjente låter, VI2 spilte en god blanding av eget materiale og mashuper med populære poplåter, før Trubadur Bayer og sirkusdirektøren Mika Vandborg på publikums oppfordring spilte utover i de seine nattetimer.

- MÆT'TÅ LIV! 

Festivalens fredagsprogram er lagt til i ettertid, og består av noen lokale, noen danske og noen artige kombinasjoner, slik Trestokkfestivalen sjøl beskriver det på sin Facebook-side. VI2 er av de lokale aktørene. VI2 viste fram noe av sitt nye sjølskrevne materiale. Søstrene Benedicte og Victoria Vinje fra Våler er nemlig i studio om dagen. 

- Vi driver litt i studio, lager noen sanger og spiller inn. Nå er vi snart ferdige med to, så allerede på søndag skal vi inn til Oslo for å gjøre finpuss, forteller Benedicte, og legger til at det vil bli sluppet på alle digitale strømmetjenester i framtida.

Åssen føles det å være booka til det som angivelig er Norges største konsertarena?

- Det er vanskelig å finne ord, det er jo en ære og vi syns det er stort. Vi gleder oss enormt mye, og det er kjempesats i det hele tatt å bli spurt. Da vi fikk mailen svarte vi glatt ja, sier Victoria.

Hva kan festivalgjengeren forvente av dere på scena 28. juli? 

- Mæt'tå liv! Det er bare å danse, for det blir fart og gode rytmer!, svarer Benedicte.