• FULLT HUS: 140 personer møtte opp for å få med seg boklanseringen i Hof samfunnshus fredag. (Foto: Kristian Heggernes).

Bakeinteressen er stor i Solør, og det fikk vi et synlig bevis på da Elin Vatnar Nilsen lanserte sin bok «Alle kan bake» i Hof samfunnshus fredag. Det gjorde hun med god hjelp av blant annet søsteren, Hilde Vatnar Olsen.

- Elin var veldig rørt over at så mange kom. En vet jo aldri hvor mange som kommer på slike arrangement, men mange kom og salget av bøker gikk veldig bra også, smiler Hilde Vatnar Olsen.

Med det ligger det an til mye dessertlaging og kakebaking i Solør i tiden som kommer. Nær familie var selvsagt på plass under lanseringen, men det var også et stort antall solunger som var nysgjerrig på hva Elin hadde laget denne gangen.

- Vi hadde jo bare goodiebags til de 100 første som kom, men slik er det jo. De første som kom fikk med seg en liten overraskelse hjem fra lanseringen, sier Hilde.

Tok valget som 13-åring

Hun bokbadet søsteren sin, og der spurte hun blant annet om hvorfor Elin hadde valgt å bli konditor. Valget tok hun allerede som 13-åring. At Elin har funnet rett yrke er det liten tvil om. I dag har hun 25.000 følgere på Facebook, og nærmer seg 20.000 på Instagram.

- Tilbakemeldinger fra følgerne har en del å si for valget av oppskrifter i bøkene, røpet Elin.

Hun benyttet anledningen til å hedre Solørs egen mesterbaker, Ivar Bakke, under arrangementet. Ikke alle forstår hva slags prestasjon det er han har gjort i VM.

- Elin hadde en liten presentasjon over hva Ivar hadde vunnet, og hvor stort det er. Det Ivar har oppnådd som baker er helt utrolig bra, og alle som ville fikk kjøpe bakst i verdensklasse denne fredagskvelden, sier Hilde.

Elin kunne også røpe at hun har mer på gang. En tredje bokutgivelse er i planlegging, og Hilde hjelper gjerne til med lanseringen også denne gangen.

- Når boka skal lanseres vet hun vel hvor det kan skje, smiler Hilde.