• MANGE MED: Turngruppa i Flisa AIL har blitt populær, og mange barn har stått på venteliste for å være med.
  • LUFTIGE SVEV: I forbindelse med vårturnshowet ble det vist frem mye av de turnerne har lært gjennom sesongen.

Søndag 7. mai hadde turngruppa i Flisa AIL sesongavslutning med vårturnshow i Åsneshallen for alle grupper. Turngruppa har denne sesong hatt turntilbud til jenter og gutter i Solør i alderen 6 til 14 år.

- Den yngste gruppa har hatt kjempefin utvikling og lært mye grunnleggende i turn. De andre gruppene har også hatt flott fremgang, og de eldste viser akrobatiske svev på trampet og airtrack, sier Hedda Langmoen til iSolør.no

Vårturnshowet åpnet med felles dans for alle grupper, som en liten smakebit på Flisa AIL Turn sitt tema til barnekretsturnstevne. Stevnet avholdes i Elverum i slutten av mai, og det trenes videre frem til da. 

- Tema turngruppa har valgt er bondegård, og styremedlem Ane Marte Fjeldseth har designet logoen som utøverne skal ha på T-skjorta. Vi gleder oss masse både små og store til barnekretsturnstevnet, som er årets avslutning og happening for turnere i Hedmark turnkrets, sier Langmoen.

Mange tok turen til Åsneshallen denne søndagen. God stemning i hallen tilsa  at alle storkoste seg både utøvere og publikum. Mye flott idrettsprestasjon og glede ga stor applaus fra publikum på tribunene. 

Blomster og medaljer

Alle barn og unge fikk medaljer for godt gjennomført sesong. Det ble også delt ut blomster til trenere og styret, som legger ned mye jobb for å kunne ha et godt turntilbud. For Flisa AIL Turn er den eneste klubben i Solør som tilbyr turn.

Ny leder i turngruppa er nå Anette Rismoen, og Hege Timland-Rismoen fortsetter videre som styremedlem.  Hedda C. M. Langmoen som var med  å startet opp turngruppa for 4 år siden avslutter sitt styreverv.

- Det har vært en stor glede å få være med fra idé om turngruppe i 2012, og til nå å ha utviklet et godt turntilbud til gutter og jenter i Solør. Med over 100 utøvere, dyktige trenere og et godt styre føler jeg at vi har vi lykkes! Tanken var  i 2013 at Flisa AIL i sitt 100 år skulle kunne tilby noe mer enn lag- og ballidrett. Slik at vi kunne få flere nye medlemmer og mer idrettsglede til barn og unge i bygda vår. Vi fikk det til, sier Langmoen.

Etter  sommerferien fortsetter turngruppa med sitt tilbud, og håper på å kunne delta med de eldste utøverne i nasjonal konkurranse i troppsgymnastikk i løpet av sesongen 2017/18.