• BILLETTØR: Kay Korsmo (t.v.) har mange mil bak seg i Tøffetoget.
  • TØFFETOGET: Omkring tredve år gammalt.

Kay Korsmo har kjørt og akt Tøffetoget utallige ganger, og har ikke oversikt over hvor mange turer eller hvor mange år han har vært enten sjåfør eller billettør på det populære toget.

- Det har blitt ganske mange turer. Ett år hadde vi 1400 turer på SolørMart'n. Det var fordelt på alle vaktene i løpet av ei helg, men det er mange turer, forteller Korsmo.

Opprinnelig eide og drifta Noggar'n toget, men i dag er det Hof Idrettslag som eier toget. Hvert år har toget som tradisjon at de også kjører barnehager og SFO i tillegg til turene i Kaffegata, men i år fikk de også forespørsel om å kjøre for Åsnes sykehjem. 

- Turen med de eldre var en skikkelig morsom tur. Det har kanskje vært den likeste turen vi har hatt noen gang. Blidere og artigere folk enn det ... det var utrolig morsomt, sier Korsmo med et smil.

Tradisjonsrikt

Korsmo setter tydelig pris på Tøffetoget.

- Jeg kjenner igjen folk fra da jeg var yngre, for tjue år siden, og de kommer med unga sine nå. Det er også flere eldre som tar toget opp og ned for å se hva det er å finne på i gata. Når de er ferdige går de til plassen de har sett seg ut, sier Korsmo og legger til at under kjøreturene får de med seg nærmest alt som skjer.

Toget pleier å kjøre under hele SolørMart'ns-helga, og også i år er det full fart hele helga.

- Folk spør ofte om vi kommer igjen året etter, og vi må jo nesten holde den tradisjonen ved like. Tøffetoget er kommet for å bli, avslutter Korsmo.