Prisen ble for første gang delt ut i 2007, og har siden den gang hedret mange ildsjeler rundt om i Åsnes. Prisen har også blitt delt ut til lag og foreninger.

- Alle kan vinne denne prisen, så lenge jobbet er gjort ulønnet. Det er mange i kommunen som gjør mye bra, men kanskje ikke blir lagt merke til. Derfor oppfordrer jeg at så mange som mulig sender inn forslag, sier daglig leder Geir Toverud i Åsnes Frivilligsentral.

Fristen for å sende inn forslag er 19. november, og prisen blir delt ut under en sosial sammenkomst på Skansen torsdag 6. desember. Her vil ordfører Ørjan Bue være tilstede.

- For å sende inn forslag så gjør du det skriftlig til Åsnes Frivilligsentral, med hvem du tenker fortjener prisen og navnet ditt. Navnet på den som sender inn blir ikke offentliggjort, men vi trenger navnet for å kunne kontakte deg om vi trenger mer informasjon, sier Toverud. 

Fjorårets vinner

Håkon Bjerke vant prisen i fjor for sin solide innsats i Frelsesarmeen i over 40 år. Om du legger fredagshandleturen til Flisa kan du ikke unngå å ha sett Håkon Bjerke med bøssa si.

- Bjerke har mer enn 40 års tjeneste for Frelsesarmeen på Flisa, og de bruker disse pengene til å hjelpe dem som trenger det med mat og ting de trenger. Innsatsen til Bjerke betyr mye for de som trenger det mest i bygda vår, sier Rune Sørlie, som er styreleder i Åsnes Frivilligsentral.