• FINT ANTREKK: Varaordfører Åse Bjerke Lilleåsen viser fram et av flere fine antrekk.

Frivillighetens hus på Kirkenær huser blant annet Grue Frivilligsentral og daglig leder Line Sandbæk forteller litt mer om huset og hvem som holder til der. 

- Det er et fellesskap hvor Norsk Folkehjelp Grue, LHL Grue og Frivilligsentralen gikk sammen om å leie dette huset for lag og foreninger av Grue kommune. Nå har vi også med fått med Rose Henriksen som driver med thai-massasje. På huset har vi blant annet strikkekafé som revmatikerne i Grue har én onsdag i måneden, de har også medlemsmøter her. Bygdekvinnelaget har møter her, de har også hatt lefsekurs. Alle som er representert i vårt styre, har muligheter til å bruke huset. forteller Sandbæk. 

Har utvidet med klær

Grue Frivilligsentral har både kontor og sin bruktbutikk, «Bruktikken» i Frivillighetens hus. 

- «Bruktikken» i 1. etasje har vi nå utvidet med klær, og vi har glass og stentøy. I kjelleren har vi litt møbler, massevis av bøker og enda mer glass og stentøy. Der har vi også fullt av metall, elektronikk og diverse. Ettersom vi har utvidet med klær, har vi lyst til å vise det fram og vise folk at det finnes mye fint her, sier Sandbæk. 

Lørdag 15. september blir det altså en markering av 10-års jubileet. 

- Det blir «Åpen dag» fra klokka 10.00 til 15.00 med mange aktiviteter. Representanter fra lag og foreninger vil sitte oppe i peisestua og vise fram hva de driver med i det daglige. Det er strikkekafé og Norsk Folkehjelp skal vise litt førstehjelp med dukke, så det blir muligheter til å prøve seg på gjenoppliving og det blir også demo av hjertestarter som vi har på huset. Revmatikerforeningen og LHL vil også informere om sine aktiviteter, så her blir det litt for alle, fortsetter hun. 

Det blir også salg av kaffe og vafler, og «Bruktikken» blir åpen som vanlig fra klokka 10.00 til 14.00.

- Gleder oss til moteshow!

Klokken 15.00 er det klart for det som kanskje blir dagens «høydepunkt» for mange. 

- Ja, da blir det stor moteoppvisning og det gleder vi oss stort til! Det blir både klær, sko, vesker og tilbehør. Vi har kjempefine modeller og vi har «gærfine» klær, overraskende fine synes jeg, og det håper vi folk skal bli litt bevisste på. Det er jo veldig i tiden for det første å være økonomisk, men også drive med gjenbruk. Brukte klær er jo også i alle høyeste grad miljøvennlig. Vi vil nå vise hvor fine folk kan bli med klær fra «Bruktikken», her kan du få fine antrekk for en veldig billig penge. Under oppvisningen vil vi opplyse om pris på antrekkene som blir brukt og hva som finnes her på huset. Dette gleder vi oss stort til, smiler Sandbæk. 

Det blir også noen kjente ansikter som modeller og konferansier. 

- Ja, vi har mange sporty folk i Grue! Både ordfører og varaordfører stiller som modeller, i tillegg til tre frivillige, hvorav den ene er eks-modell som har gått på catwalken før. Anita Madshus skal være konferansier. Nå håper vi bare at mange kommer, og alle som er interesserte i gjenbruk og klær, kan se hvor mye fint det er av brukte klær som kan brukes, smiler Sandbæk.