• VIPPEKURS: Vippetekniker Karianne Engebakken, fra Kjellmyra, starter opp med kurs i å legge vippeextensions i Elverum. (Foto: Marianne Kristiansen Casais)

Det var Elverum Hudpleie og Sissel's Hud & Fotstudio som i fjor slo seg sammen og dannet Friske Fjes AS, med avdelinger både på Kjellmyra og i Elverum. 

Gründerne bak firmaet; Elisabeth Andreassen Brokke, Maren Miriam Molstad og Sissel Andreassen Aasen, kan se tilbake på et fantastisk oppstartsår. 

– Over all forventning

– Det har gått over all forventning! Pågangen av kunder har vært stor hele veien, og vi har til tider hatt ventelister, forteller Andreassen Brokke. 

Hun sier at man som regel kan få time på kort varsel likevel, da det er mange som jobber i bedriften.  

– Vi var sju ansatte ved oppstarten i fjor, og er fremdeles den samme staben, opplyser Molstad. 

Blant de ansatte er det hudterapeuter, én fotterapeut og vippetekniker.

Til helgen er de klare for stor feiring på begge avdelingene til Friske Fjes, og damene gleder seg. 

Mye på programmet

– Selv om ettårsdagen er på lørdag, så slår vi til og feirer litt på fredag også. I Elverum blir det fest både fredag og lørdag, og på Kjellmyra blir det feiring på fredag, forteller Andreassen Aasen. 

Leverandørene til Friske Fjes kommer på besøk disse dagene, i tillegg blir det make up-veiledning, hudanalyse, kaker og kaffe.

– Så skal vi også ha goodiebags, konkurranser og selvfølgelig mange gode tilbud, forteller hudterapeuten. 

Og gründerne ser lyst på framtida.

– Jeg tror det blir veldig bra hvis det fortsetter slik det har vært til nå. I tillegg har vi en del spennende planer framover, spesielt for avdelingen på Kjellmyra, sier Molstad, som ikke vil avsløre hva disse planene dreier seg om enda. 

Starter kurs i vippeteknikK

Men blant de nye planene i Elverum er kurs i å legge vippeextensions, som vippetekniker Karianne Engebakken skal holde.

Hun er opprinnelig fra Kjellmyra, men flyttet fra Oslo til Elverum i fjor, da Friske Fjes startet opp.

– Dette er et tilbud for de som jobber innen skjønnhet i distriktet. For eksempel frisører, negleteknikere og studenter som ønsker å utvide tilbudet sitt, men også for dem som ønsker å starte opp med noe nytt og liker å jobbe med mennesker, forteller Engebakken.

Kursdeltakerne lærer teori og det faglige rundt det å legge vipper, i tillegg blir det mye praktisk arbeid der deltakerne lærer å utføre vippeextensions korrekt.

Engebakken utdannet seg til hudterapeut i 2008/2009, og har jobbet som hudpleier samtidig som hun har lagt vipper i flere år. De fire siste årene har hun spesialisert seg kun som vippetekniker.

– Jeg jobber hele tiden med å utvikle meg selv, slik at jeg kan gi det beste til mine elever og kunder. Det blir både klassisk grunnkurs, volumvipper og fagdager for de som allerede driver med vipper, men som ønsker å oppdatere seg litt, forteller hun.