• 3. KOMMUNE I LANDET: Åsnes har blitt en «Skravlekoppkommune».

Det er 3. året Folkehelseuka blir arrangert i Åsnes kommune, men nytt for året er et eget tema for hele uka. 

- Vi har valgt et eget tema for årets Folkehelseuke, og det er «Sammen om hverdagsglede». Bakgrunnen for at vi har valgt akkurat dette som tema, er at både statistikk og undersøkelser viser at  ensomhet er en utfordring for mange. Vi ønsker at folk skal være med å bidra til hverdagsglede for hverandre, og et rausere samfunn, forklarer Hanne Briskerud. 

Starter fredag 26. april

Selve starten på Folkehelseuka er altså fredag 26. april klokka 12.00 på Flisa Stormarked. 

- Åpningen foregår i 2. etasje på Flisa Stormarked utenfor Delinas, hit kommer Venke Knutson for å si noe om tankene bak Skravlekoppen. Rådmannen kommer, vi satser på at vi også får klippet ei snor, og vi jobber også med å få litt underholdning på plass. Alle er hjertelig velkomne til åpning av både Folkehelseuka og lansering av Åsnes kommune som Skravlekoppkommune! sier Briskerud. 

SKRAVLEKOPPKOMMUNE 

Et av bidragene som Åsnes kommune står bak, er at de nå har blitt en «Skravlekoppkommune».

- Kommunen har valgt å inngå et samarbeid med «Skravlekopp», som den 3. kommunen i landet. Det er Venke Knutson, som sikkert mange kjenner som artist, som står bak konseptet. «Skravlekopp» er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, kantiner og biblioteket for eksempel. Når kundene bestiller drikken sin i en Skravlekopp, viser de andre i lokalet at de gjerne skravler med noen mens de drikker den, smiler Briskerud. 

Vårfest, UKM og Pride

Denne helga i april, skjer det voldsomt mye på Flisa. I tillegg til åpning av Folkehelseuka, lansering av Skravlekoppkommune, kommer det også 250 ungdommer som skal delta på UKM, det er Pride i Kaffegata og Vårfest i regi av Handelsenteret Flisa. 

- Når det gjelder resten av Folkehelseuka, har vi invitert lag og foreninger til å ha aktiviteter med tema «Sammen om hverdagsglede». Vi har fått mange forslag fra lag og foreninger som ønsker å vise seg fram. Svømmehallen vil være åpen for gratis bruk, det blir også gratis film på 1. mai og mye mye mer. Det vil bli utarbeidet et program etter hvert, som alle kan finne på Åsnes kommune sine nettsideravslutter Hanne Briskerud i Åsnes kommune.