• ANGRER IKKE: To dager i uka jobber Frank i Oslo, men valget om å flytte hjem angrer han ikke på.
  • KONAS IDÉ: Det var Laila som kom med ideen om å flytte hjem, og Frank og Petter ble med på den.

Frank Rognstad har en bred bakgrunn fra forskjellige IT-selskaper og var sist direktør for Acando Norge.

- Etter to år på Åsnes trygdekontor, flyttet jeg til Oslo i 1994 og jobb i Rikstrygdeverket. Da var jeg ferdig diplomøkonom på BI, og i 1998 begynte jeg med IT i Oracle, og da jobbet jeg som IT-konsulent ute hos kunden. Jeg ble etter hvert avdelingsleder for Oracle, så avdelingsleder for forretningsapplikasjoner og så ble jeg hentet til å drive eVita AS som holdt på med integrasjon av systemer, der var jeg daglig leder og adm. dir. I 2010 var vi snaut 30 ansatte, og da vi solgte selskapet til Acando i 2014 – var vi 60 ansatte og hadde doblet omsetningen. I Acando var jeg divisjonsdirektør fram til jul i fjor, forteller Rognstad.

Frank har alltid hatt et stort sosialt nettverk hjemme, som han har hatt jevnlig kontakt med gjennom årene i Oslo. Det var Laila som først luftet tanken om å flytte hjem, men det var ikke aktuelt for Frank. 

- Når man blir litt eldre, ser man kanskje ting på en litt annen måte.  Mange i nettverket vårt har vi brukt helgene sammen med, og spesielt etter at Petter ble født for 5 år siden, og vi kjøpte Misjonhuset på Lässerud (Eda i Sverige).  Vi kjøpte det fordi vi bodde i leilighet i Oslo, og Laila er veldig glad i å drive hagen og kose seg ute. Min søster Wenche ble dårlig og døde i fjor, og det gir et litt annet perspektiv på livet. Petter skulle starte på skolen og eldstemann (Vetle) gikk på skole i Bergen, så da foreslo Laila at vi kanskje skulle flytte hjem. Det var helt uaktuelt for meg, men så fikk jeg tenkt litt på det, og så startet egentlig prosessen med å flytte hjem, rett før jul i fjor, sier Rognstad.

Rognstad sluttet i jobben som divisjonsdirektør 1. januar, og startet for fullt i sitt eget selskap, Gaardsknappen AS.

- Gaardsknappen er et eier- og konsulentselskap med «lønnsomme ideer og ideer», det handler om å bygge et selskap som kan gå inn i andre selskaper og skape lønnsomhet eller drive med idéutvikling. Jeg fikk oppdrag i Oslo ganske fort og har det fortsatt. Her hjemme var vi på utkikk etter et sted med god plass, mye uteplass til Laila, og så kom dette huset på Smørbølsmoen til salgs og vi kjøpte det tidligere i år, forteller Rognstad.

Nå bor altså familien på Smørbølsmoen på Kjellmyra og ønsker å bruke tida til mer enn «bare» jobb.

- Petter har startet på samme skole som både Laila og jeg gikk på, og vi ønsker å bruke tida til mer enn bare jobb. Inntil videre blir jeg to dager i uka i Oslo, og har startet opp andre selskaper, som blant annet Fatax Access som allerede er i drift, mens det er to andre som er under oppstart, et av disse skal ha adresse Smørbølsmoen. Laila har foreløpig ingen jobb, men hun har bakgrunn fra regnskap og lønn, og det vil ordne seg snart. Hun vil gjerne jobbe deltid, og er veldig glad i å drive i hagen og vi holder på å bygge oss et drivhus. Vi har 5 mål tomt og landlige omgivelser, så her er det alle muligheter, smiler Rognstad.