• ÅPNER: Fredag 11. oktober klokka 16 åpner Solør Sushi og Wok dørene, med blant annet mye tilbehør fra Nepal og Mongolia. Ellers blir det åpent fra tirsdag-fredag 11-22, og lørdag-søndag 16-22.
  • SUSHI: Det er mange detaljer som skal på plass, men Ganbat er klar til fredag klokka 16.

– Jeg er veldig glad! Dette er jo drømmen min, sier Logiiraz Ganbat.

– Nå har jeg jobbet i en liten foodtruck en god stund, så det er godt å utvide med et stort kjøkken, flere ansatte og, ikke minst, å få kunder som kan sitte ned og nyte et godt måltid. 

For på fredag braker det løs. Da åpner han Solør Sushi og Wok midt i Flisa sentrum, i lokalene hvor Mellem gårdsmatutsalg holdt til tidligere.

På menyen står fersk sushi og varme retter, og på åpningsdagen blir det live-musikk, forteller Ganbat.

– Alle er hjertelig velkomne, og jeg håper mange tar turen. Her blir det tradisjonell mongolsk musikk, god stemning og god mat.

POPULÆRT UTSALGSSTED

Rett over gata har han siden februar i år laget sushi til den store gullmedaljen i sin fargerike matvogn, og solungene har strømmet til.

– Det ser ut til at folk liker maten jeg lager, og det gjør meg glad, sier Ganbat ydmykt, som har lang erfaring å lage sushi blant annet fra Aker Brygge i Oslo.

Nå blir matvogna med videre på reisen. Den skal nemlig brukes til catering og til markeder rundt om i distriktet, forteller Ganbat.