Forutsetningene før kamp var at Vaaler siktet på andreplassen i avdelingen, mens Grinder ligger nest sist. Dette var også synlig fra første spark på ballen, og det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende.

Selv om det var et klart Vaalertrykk de første ti minuttene klarte de ikke å få ballen i nettet bak Marius Bakåsmoen i Grinder-målet.

Etter femten minutter skulle hjemmelaget få kampens første scoring, og det var en noe komisk scoring publikum fikk servert i høstsola på Vaaler Stadion. En Grinderspillet skal spille ballen tilbake til keeper, men feilvurderer litt farten på ballen og den ender i eget mål.

Fram mot pause kommer Vaaler til flere store muligheter og hvis de hadde hatt en ordentlig «goal-getter» på topp kunne dette blitt veldig stygt for Grinder. Vaaler er nærmere seks mål enn Grinder er sitt første.

I andre omgang gjør Grinder flere bytter og de henger bedre med, mens Vaaler fortsetter å sløse. Hjemmelaget øker til 2-0 etter sekstifem minutter signert Erik Burud.

3-0 kommer rett etterpå og da er det unggutten Sander Brunborg som setter ballen enkelt i mål, før Mattis Gjermshus får et trøstemål rett før slutt og kampen ender 3-1 til Vaaler.

Grinderkeeper Marius Bakåsmoen var lagets beste spiller og har ingen problemer med å innrømme at hjemmelaget var noen hakk for gode.

- Vi merker at de er bedre trent enn oss, samtidig som vi mangler en del spillere. Han som pleier å stå kunne ikke komme, så jeg hadde nok å gjøre, sier Bakåsmoen.

Et spennende og ungt Vaalerlag bør kunne score langt mer, og hvis de skal kunne henge med Vinger i toppen er de nødt til å sette sjansene sine. Dette har vært en gjenganger gjennom hele sesongen. 

Etter kveldens seier befester Vaaler plassen som nummer to i avdelingen, mens Grinder fortsatt ligger nest sist.