Det er ikke første gang Grue-ordfører Wenche Huser Sund gjester God Morgen Norge på TV 2. Sist var etter kommunevalget, hvor Huser Sund fortalte om kvinnebygda Grue. Denne gangen var det innbyggervekst som sto i fokus.

For mens mange andre småkommuner sliter med at det stadig blir færre innbyggere, har trenden i Grue snudd. Det har blitt flere Grue-sokninger, og denne historien synes TV 2 var så god at de ønsket tre Grue-kvinner velkommen på skjermen mandag morgen.

- Det var ekstra gøy å komme igjen nå med to flotte innbyggere i Grue. Jeg ser at Facebook koker, mange har ringt og mange har delt videoen. Dette er god reklame for Grue, sier Wenche Huser Sund.

Hun håper at noen som har sett innslaget nå får lyst til å flytte til Grue. Det gjelder både utflyttede Grue-sokninger, og andre som ønsker å bo mer landlig til.

- I det siste er det flere og flere som flytter hit som aldri har bodd her. Det er kjempemorsomt, sier Huser Sund.

God markedsføring

Åtte minutter på nasjonal TV er uten tvil god markedsføring for Grue. Huser Sund har selv jobbet for å få plass ti TV- skjermen, og tror effekten er svært positiv.

- Det er en god sak at folk flytter oppover, og derfor tok jeg kontakt. At det er jeg som ordfører som er førstekontakten dems tror jeg også er viktig, sier Huser Sund.

Tidligere har det ikke vært noen som har jobbet med innbyggerrekruttering i Grue, men det er én av de viktigste oppgavene kommunen kan jobbe med mener ordføreren.

- Vekst i innbyggertallet har en direkte sammenheng med resultatet på bunnlinja for kommunen. Jeg er kjempestolt av Grue, og det tror jeg alle de 4.767 som bor i Grue er, smiler Huser Sund.

Hun jobber nå videre mot målet om 5.000 innbyggere i kommunen. Om du ikke så innslaget på God Morgen Norge kan du se det i reprise her.