Det har gått 25 år siden dansebandet Picazzo la ut på vegen for første gang, og lørdag 4. februar ble det markert med konsert for et utsolgt Rådhusteateret i Kongsvinger. Etter det har bandet spilt flere tilsvarende konserter, og lørdag 13. mai gjester de Nes kulturhus på Årnes.

I tillegg til at publikum får høre Picazzo i en litt annen ramme skal konsertene danne grunnlaget for en ny plate, og denne blir lansert i forbindelse med festen på Gruetunet 24. juni. Liveversjonen av «Hvis morgendagen aldri kommer» kan du alt nå høre på Spotify.

- Det har vært en bra turné så langt, og folk møter opp. Det så ut som folk koste seg i Rådhusteateret, og det var suksess med både gamle og nye låter, sier Glenn Bates til Radio Kongsvinger.

Sprekere enn noen gang

Også på dansefestene bandet har spilt på har det vært topp stemning, og bandet er sprekere enn noensinne i sitt jubileumsår.

- Det er første gang vi opptrer i en slik konsertramme. Det er en ny opplevelse for oss, og en ny erfaring å ta med oss videre. Det virker som at folk setter pris på å høre låtene våre i konsertform også. Dette blir noe helt annet, sier Per Morten Bråten.

De sterke tekstene til Per Erik Gjedtjernet innpakket med Tommy Michaelsens unike stemme gjør at bandet fenger mange, og bandet skiller seg veldig fra andre danseband.

- Nå er planen at vi skal avslutte denne jubileumsturneen med en konsert i Grue rådhus. Det blir trolig i november en gang, og vi håper mange kommer. Ellers kommer vi dit folk vil ha oss, sier Bates.

De to bandmedlemmene synes det er stas å kunne fylle én og en halv time med så mange slagere som de kan.

- Det er så mange bra låter som Per Erik og tildels Dag Sand har laget, og vi er ikke reint lite stolte av det. Å få tilbakemeldingene som vi gjør på låtene vi fremfører er veldig stort for oss, smiler Bates.