• SOLIST: Rita Therese Ziem er klassisk operasanger fra Bergen, men er i dag bosatt på Skarnes. Rita har solisterfaring innen opera fra blant annet Den Norske Opera & Ballett og operaen i Zürich.
  • SOLIST: Andreas Skei er opprinnelig fra Trøndelag, men er nå bosatt i Oslo, hvor han jobber som 1.bass i Den Norske Opera & Ballett sitt kor. Han har sin utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo og fra Griegakademiet hvor han gikk ut med høyeste karakter på sin eksamenskonsert våren 2016.

Komponist Johannes Brahms var bare 31 år gammel da han begynte på sitt rekviem, eller dødsmesse.

Han hadde fått døden på nært hold da moren hans døde, og sorgen var stor.

Men i stedet for å skrive et rekviem for de døde, ønsket Brahms med sitt «Ein deutsches Requiem» å trøste de som har mistet noen.

Nå kan du oppleve Brahms sitt ubestridte mesterverk i Hof kirke søndag 24. november.

– Dette er et av kirkemusikkens absolutte perler. Det er storslått, vakkert og inderlig. Vi har med solistene Rita Therese Ziem og Andreas Skei, og ved flygelet sitter klavervirtuosen, Kiril Kutin, forteller dirigent Ole Karsten Sundlisæter.

Den første versjonen av verket ble urfremført i Wien i 1867, og reaksjonene var blandet; det ble både buing og oppstyr under konserten, men den markerte likevel starten på langt større interesse for Brahms.

To år senere kom den første komplette fremførelse, og nå var mottagelsen overveldende.

I løpet av kort tid ble det satt opp konserter over hele Tyskland, og siden har verket vært en sammenhengende publikumssuksess.

I tillegg til «Ein deutsches Requiem» skal Kutin også fremføre Brahms sine «Seks klaverstykker, Opus 118».

Konserten starter i Hof kirke søndag klokka 19:00, og i Eidskog kirke lørdag 23. november klokka 17:00.