Det blir tidenes dansehelg på Braskereidfoss når Bokkenfestivalen arrangeres fra 16. til 18. juni.

På scenen ved Bokken står Hanne Mette Gunnarsrud, Roy Martin, Ottar Big Hand Johansen, Rune Rudberg, Alan Johansen, Lasse Johansen, Lasse Sigfridsson, Thorleif Torstensson, Stein Ingebrigtsen, Ivar Georg Hansen, Andreas Holø og Contrazt. Fortsatt kan det dukke opp flere overraskelser.

- Det blir mer liv her enn på mange år nå, og vi regner med å fylle plassen. Vi venter mellom 500 og 1.000 besøkende i løpet av helga, og tror dette blir stort, sier Lasse Johansen.

Det er Bokken som står som teknisk arrangør av festivalen, men Johansen har bidratt med musikere gjennom sitt nettverk.

Selv gleder han seg stort til festivalen, og er aktuell med ny låt i disse dager selv. «Så mange år» er en hyllest til Sven Ingvars-vokalist Sven Erik Magnusson som gikk bort tidligere i år.

- Etter å ha kjørt en del tedanser på Bokken følte jeg selv for å ta en pause. Det ble for mye av Lasse Johansen. Men nå gleder jeg meg veldig til denne festivalen, sier Johansen.

Fornøyd med forhåndssalget

Jan Vidar Lonkemoen på Bokken er glad for engasjementet, og med over 100 billetter solgt allerede ser det lovende ut.

- Det er gjerne de med litt reiseveg som kjøper billetter tidlig. Vi som bor i nærheten kjøper helst billetter i døra, så dette ser vi positivt på, sier Lonkemoen.

Det er en svært aktiv musikk- og festivalsommer i Solør. Det skjer noe nesten hver helg, men de to tror ikke det blir et problem for Bokkenfestivalen.

- Sjangrene er litt ulike på arrangementene, og sommeren er lang. Solør har noe for de fleste i sommer, og vi håper folk støtter opp om det som skjer, smiler Lonkemoen.