Hvem hadde vel trodd at dansebanddronning Jenny Jenssen og Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby skulle ut på vegen med et show sammen?

Slik ble det, og forestillingen «Cornelis Och Damerna» har blitt en kjempesuksess. Onsdag klokka 19.00 kommer den til Gjesåsen kirke, og aldri før har de to opptrådt i en kirke før med forestillingen.

- Kirkene er jo kulturhusene mange steder, og hva passer vel bedre enn å vise denne forestillingen i en kirke? Vi håper mange kjenner sin besøkelsestid, sier Jenny Jenssen til SolørRadioen.

I år er det 30 år siden Cornelis Vreeswijk døde og konserten «Cornelis Och Daerna» er en hyllest til Cornelis basert på den folkekjære svensk-hollandske visekunsteren, udødelige sanger, bohemen, skandalemannen og kvinneforføreren.

Var på Kirkenær i fjor

I konserten fokuseres det på de mange kvinnene i Cornelis Vreeswijks liv. Han sang mange duetter med Sveriges fremste kvinnelige artister og hans tallrike forhold til kvinner i privatlivet var både kjærlighetsfylte og ofte komplekse. Hans musikalske skildringer av forelskelse, romantikk og kjærlighetssorg griper oss alle.

Forestillingen ble vist under Sankthans-feiringen på Kirkenær i fjor, og de to gleder seg stort til å komme tilbake til Solør.

- Vi har nylig sluppet en CD med låtene fra forestillingen, og denne vil vi også ha med oss. Det er morsomt å se hvordan visene til Cornelis lever videre, og også mange unge folk har plukket opp låtene. Hvem nynner vel ikke med på «Turistens klagan», spør Jenssen.