• TRIVES: De to salongeierne er storfornøyde med beliggenheten på hjørnet av Flisa Stormarked.

I 30 år har har Frisør Larsen hatt tilhold hos Flisa Stormarked. De første 20 årene i andre etasje, før Per Larsen valgte å flytte ned i første etasje for å gjøre plass til KappAhl. Tidligere i år gikk Larsen av med pensjon, og med det fikk Lise Bredesen Lindberg mulighet til å kjøpe og overta virksomheten.

- Jeg har jobbet hos Per i 20 år, og jobbet også som frisør 10 år før det. Her kjenner jeg de faste kundene, og vet definitivt hva jeg går til. Hadde jeg ikke gjort det hadde det nok ikke vært like sikkert at jeg ville overta Frisør Larsen, sier Bredesen Lindberg.

Bytter navn

Ettersom Larsen selv nå er pensjonist er det naturlig å bytte navn på frisørsalongen. Det nye navnet er Frisørhjørnet, og nye logoer ute blir bestilt snart. For de faste kundene er det meste som før, men ettersom det har vært to frisører i salongen i en årrekke var det nødvendig med en nyrekruttering. Lise trengte ikke å gå langt for å finne den rette.

- Connie var faktisk lærling her i 2011 og 2012, og vi har jobbet sammen før. Da jeg skulle overta salongen var det helt naturlig å spørre henne, sier Lise.

Det er Connie glad for, og siden hun tok fagprøva i 2012 har hun jobbet som frisør hos andre salonger. Nå gleder hun seg til å drive en egen sammen med moren. Å jobbe så tett med moren ser hun ikke på som et problem.

- Jobb er jobb, smiler Connie.

Connie mener at det kanskje heller er mange fordeler ved å ha så tette relasjoner i jobben. Da slipper en å gå rundt grøten med meningene sine.

- Vi er ikke redde for å si det vi mener til hverandre, og det er viktig når en skal drive en salong sammen slik. Dette tror jeg blir kjempebra både for oss og kundene, sier Connie.

Fine sentrumsnære lokaler

I lokalene på hjørnet av Flisa Stormarked trives de to bra. Lise har jobbet i disse lokalene i ti år allerede, og har ingen planer om å flytte på seg.

- Her er vi veldig sentralt på Flisa. Vi er en del av stormarkedet, men samtidig er vi ikke det. Med egen inngangsdør kan vi for eksempel styre åpningstidene som vi vil selv, sier Lise.

Salongen vil i utgangspunktet holde åpent mandag til fredag, med mulighet for å åpne på lørdag ved særlige behov. De tilbyr både timebestilling og drop-in.

At det er mange frisører på Flisa fra før bekymrer heller ikke de to nye salongeierne.

- Folk i Solør er flinke til å klippe seg, og at vi tar over en godt innarbeidet bedrift er fint, sier de to.