• PÅ BESØK: Her ser vi fra venstre Inga Marie Tyskeberg, Kjersti Gram Lindstad, Knut Aannerud og eier og driver i Klatring på grensen Henrik Aune. (Foto: Ole Jørgen Troøyen).

Nøyaktig når årets sesong i Gjesåsen Klatrepark starter er vanskelig å svare på nå, men Kjersti Gram Lindstad håper å kunne åpne for publikum 21. april.

- Vi oppfordrer folk til å følge med på våre Facebook-sider. Der vi vil annonsere så fort det er mulig å ta i mot besøkende. Vi gleder oss stort til en ny sesong, sier Gram Lindstad.

I helga var de ti ansatte på sikkerhetskurs hos Klatring på grensen i Halden. Seks av deltakerne har arbeidet i klatreparken før, mens fire er nye i år.

- Sikkerheten til besøkende og ansatte er alltid førsteprioritet hos oss, og det er derfor viktig at vi holder oss oppdatert, repeterer og at alle lærer det samme slik at vi jobber mest mulig likt, sier Gram Lindstad.

- Klør i fingrene

Det ble også tid til sosialt samvær, og de ansatte fikk klatre en del i parken i Halden som er én av Norges største klatreparker.

- Teamet i parken er klart, og mens vi venter på at snøen smelter skal vi gjøre de siste forberedelsene til kommende sesong. Etter en lang vinter klør vi i fingrene etter å kunne åpne igjen, og opplæring av de nye kommer til å gjennomføres gjennom hele våren, sier Gram Lindstad.

Fokuset på sikkerhet er selvsagt viktig i parken.

- Vi har jevnlige redningstreninger gjennom hele sesongen der alle må delta, der øver vi på ulike scenarioer rundt både redning og førstehjelp, sier Gram Lindstad.

En gang i året har de også førstehjelpskurs i parken, og årets kurs for de ansatte blir arrangert 6. juni. For gjestene skal det være en trygg og sikker opplevelse i Gjesåsen Klatrepark.