• UNDRHOLDNING: Strykerne Sofi Jansrud, Anders Stanghelle, Henrike og Svea Wangenheim underholdt.

Årets Tøråsdag var på lørdag og været kunne i alle fall ikke ha vært bedre. Strålende sol og mange glade mennesker var innom i løpet av dagen. 

- Vi startet med gratis frokost klokka 10.00 og det var over 100 som møtte opp! Etterpå var det boder med salg av mye forskjellig, aktiviteter for små og store, det var underholdning ved strykerne Sofi Jansrud, Anders Stanghelle, Henrike og Svea Wangenheim og middag med over 75 deltagere, forteller Eva Øiseth Wenstad. 

- utdeling av hederspris

Utdelingen av den gjeve prisen «Årets Tøråsing 2018» blir alltid møtt med stor spenning. I år var det 12. året man delte ut hedersprisen «Tøråsingen». 

- Årets vinnere var dessverre ikke tilstede, men vi ringte de opp og de fikk høre juryens begrunnelse. Det var Kari og Roger Knøsen som fikk prisen i år, og hele begrunnelse fra juryen var:

«Tøråsingen 2018 har vært aktiv i Grannelaget lenge, i hvert fall i 25 år. Både i styresammenheng og som aktiv bidragsyter i alle form for dugnadsarbeid. Årets Tøråsing har vært med på nesten alt i grenda som en del av dugnadsgjengen, både som snekker, snøkjører, plenklipper og maler, som kontingentinnkrever og i kaffekomiteen, ja til og med i håndarbeidsgjengen. Det er nok viktig for Årets Tøråsing at man møter et godt vedlikeholdt uteområde og grendehus når man svinger inn i porten. Og når man åpner døra, skal man føle seg velkommen i en hjemmekoselig og trivelig atmosfære. 

Det er ikke bare i grannelaget Tøråsingen har vært aktiv. Tidlig ble det lagt ned en betydelig innsats for å sikre best mulige rammebetingelser for Tøråsen Private Barnehage. Så her måtte det trås til både med å sitte i styret og minst sikre at det var barn i barnehagen. 

Årets Tøråsing har også hatt en forkjærlighet for Dammen. Aktiv deltagelse for å skape og vedlikeholde de fantastiske uteområdene vi har ved Mølla har vært viktig. 

Hvis vi skal forsøke å karakterisere årets Tøråsinger er de første ordene vi tenker på at de er veldig omtenksomme, omgjengelige og interessert i nettopp deg. De ser deg, de er nysgjerrige og tar seg alltid tid til å spørre hvordan du har det. De bryr seg rett og slett om de menneskene som bor her i grenda. Der er aldri nei, fra noen av dem, om det er behov for hjelp. 

De er et par som helst ikke vil stå i front, men det betyr ikke at det mangler tydelige meninger om både små lokale saker og store verdensomspennende tema. De tar gjerne en diskusjon rundt tema de er trygge på og lytter til andres meninger når det er et tema de kanskje ikke har tenkt over. Man kan vel si at Tøråsingen 2018 er impulsive - bare de får tenkt seg litt om!

Tøråsingen 2018 er festglade og det er kanskje derfor de over mange år har vært en del av grendas arrangementskomité. De finner alltid tid til å dyrke vennskap, og inviterer ofte til sosiale lag med de nærmeste vennene. 

Årets Tøråsinger er reiseglade og de er ofte på søk etter nye og spennende opplevelser, både her i Norge og i utlandet. Eller kanskje bare en tur til hytta. Så de reiser både til lands, til vanns og i luften, men kanskje mest til lands. Ett av Tøråsens mest kjente vårtegn er når du ser og hører lyden av Kari og Roger sin Porsche cabriolet som suser forbi, og alltid med et smil og vinkende hilsen. 

Kari og Roger har deltatt på alt av aktiviteter og er det nok det paret som i fellesskap har lagt ned størst dugnadsinnsats for grenda de siste 25 årene» heter det altså i juryens begrunnelse.