• NY KREMMER: Thomas Sandlie Øverby fra Hof prøvde seg som kremmer på Åslia Marknaden i helga.

Åslia Marknaden har blitt en tradisjon både for utstillerne og de besøkende i Åslia. Årets utgave ble arrangert i helga, og primus motor Kenneth Konttorp er alt i alt fornøyd med dagene.

- Dette har blitt en fin tradisjon her i Åslia, og det er morsomt å se at folk kommer tilbake år etter år. Mange av utstilleren har vært med i en årrekke, og noen også i alle seks år, sier Konttorp.

I år var det rekordmange utstillere som kom, og totalt 19 i tallet. Noen var storfornøyde med salget, mens andre gjerne skulle solgt litt mer.

- Men slik er det på alle markeder. Alt i alt så har det vært en kjempefin helg, selv om vi gjerne skulle hatt flere besøkende på festen lørdag kveld, sier Konttorp.

Han anslår at det var 300 til 400 besøkende på årets dager i Åslia. Blant dem fant vi Elias Akselsen som hadde tatt med seg gitaren for å spille.

- Jeg visste ikke at han skulle komme, men det setter jeg veldig pris på. Han lager jo veldig god stemning i teltet, smiler Konttorp.

Usikkert neste år

Konttorp har stått i bresjen for å arrangere Åslia Marknaden i seks år, og tror selv at det også blir en 7. utgave. Men helt sikker er han ikke.

- Jeg regner vel med at det blir marknad, men det er mye jobb dette og det blir lite søvn den helga det står på. Skal vi få til flere marknader er vi nok avhengig av litt mer drahjelp, sier Konttorp.

Hør mer om saken på SolørRadioen mandag.