• FØRSTE KAST: Stefan Rønning fra Løten tok det første kastet etter den offisielle åpningen av Solør Discgolfbane.

To år har gått siden Solør Frisbeeklubb ble etablert, og søndag kunne klubben stolt invitere til åpning av Solør Discgolfbane på Myrmoen. Klubben ble startet av Mari Enger Flobergseter, Sondre Skulstad og Mattis Lie Melsnes for å sjekke om det var noen interesse. Det var det!

- Veldig artig at så mange møtte opp til åpningen av banen. Det er en stor bane som går over nesten hele Myrmoen. Banen har 18 kurver, og starter på platået ved Åsnes ungdomsskole, sier Sondre Skulstad.

I frisbeegolf skal du kaste en frisbeegolf inn i kjettingkurvene. Slike er det altså totalt 18 av på Myrmoen. Det første kastet etter offisiell åpning var det Stefan Rønning fra Løten som tok.

Norgesmesteren kom

Blant de mange som kom til åpningen søndag var Håkon Løvenskiold Kveseth. Han er norgesmester i sporten!

- Det startet for rundt fem år siden da jeg gikk på folkehøyskole i Hamar. Der var det en bane som jeg prøvde litt, og så ble jeg bare bitt av basillen. Siden har det gått slag i slag, sier Løvenskiold Kveseth.

Han har prøvd mange baner i Norge siden den gang, og lar seg imponere over den nyåpnede banen på Flisa.

- Det er en imponerende jobb som er gjort her. Området her er stort og fint, og mange andre steder har klubbene mindre areal til rådighet. Her har man mulighet til å dra på lit ti kastene sine. Banen passer både for nybegynner og mer erfarne, sier norgesmesteren.

Frisbeegolf er lavterskel, og banen er gratis å bruke. For å komme i gang trenger du en frisbeegolf som koster rundt 150 kroner, og som de fleste sportsbutikker har.

- Uavhengig om du er 5 eller 80 år kan du prøve deg. Du får fort fremgang og mestreingsfølelse i denne sporten, sier Løvenskiold Kveseth.

Fikk blomster

Selve snorklippingen var det varaordfører Kristian Botten Pedersen som stor for. Leder i Flisa Allianseidrettslag, Tore Huuse Øwre, kom med blomster til Solør Frisbeeklubb.

- Dette er helt strålende, og utrolig bra for Solør. Jobben som er gjort er imponerende, og dette skaper folkehelse og fysisk aktivitet. Kommunen har nylig kostet på mer i treningsanlegget på stranda, og lysstolpene på Myrmoen er i orden, sier Huuse Øwre.

Han har selv brukt deler av høstferien på å prøve banen, og innrømmer at det nok blir noen flere dager med trening før teknikken sitter.