• ANGRER IKKE: Ekteparet stortrives på Flisa, og har ikke angret på at de flyttet hjem igjen.
  • BARNA ER MED: Pia tok med seg ektemann Jonas og
    2 barn, og flyttet både familien og bedriften hjem.

Bedriften leverer design og programmering av websider tilpasset alle digitale flater, alle typer annonser, og alt av markedsmateriell som for eksempel årsrapporter, powerpoint-presentasjoner, maler for word-dokumenter, visittkort og mye mer. 

- Vi har hatt en tradisjon med å jobbe som leverandør av reklamekampanjer, websider, annonser og markedsmateriell for reklame og musikkbransjen i Oslo og Stockholm sammen med DigiTreat, forteller Dybendal-Svensson.

Den «nye» teknologien gjør at man kan bo og arbeide på andre steder enn tidligere. 

- Med Internett og ny teknologi kan man jobbe hvor som helst i verden, i alle fall med det vi jobber med. Uten Internett og Skype, så hadde det ikke vært mulig for oss å flytte hemmat til Flisa. Det er jo noen som synes at det er merkelig at vi jobber hjemme, men for oss er det helt normalt, sier Dybendal-Svensson.

Det er flere og flere som benytter seg av muligheten til å ha hjemmekontor, i alle fall enkelte dager i uka. 

- Fordelen ved å ha hjemmekontor er fleksibiliteten, det er mulig for meg å sette på en maskin med klær i lunsjen, og koke poteter mens jeg har en kollega eller kunde på skype samtidig, smiler Dybendal-Svensson.

På Facebook-siden til bedriften står det «Always open».

- Det er faktisk en liten sannhet i det! Det er ikke slik at vi ikke svarer en kunde på telefonen etter klokka 17, og vi sjekker alltid mail etter at ungene har lagt seg i tilfelle det er noe vi behøver å svare på. Hvis du elsker det du holder på med teller du ikke timer. Vi er veldig glad i jobben vår, og liker å lage websider og reklamekampanjer. Digital kommunikasjon har gjort at kontor- og kunnskapsarbeidere kan utføre sitt arbeid på avstand, og det passer oss veldig bra. Det viktigste er ikke hvor du sitter og jobber, men hva du leverer av resultat, sier Dybendal-Svensson. 

Jonas Svensson er fra Halmstad i Sverige, men har bodd i Norge siden 2004.

- Jeg skulle egentlig bare være i Oslo en periode for å tjene litt penger som cocktail-bartender på en nattklubb, for deretter å flytte til Gøteborg, men slik ble det ikke. Jeg har jobbet som designer, programmerer og utvikler i både reklamebyrå og musikkbransjen, senest som teknisk rådgiver og utvikler i Warner Music i Stockholm, forteller Svensson.

Å flytte til Flisa var et stort steg for svenske Jonas. 

- I Halmstad er det cirka 100.000 innbyggere, og ellers har jeg bodd i Stockholm, Spania og Oslo. Jeg stortrives på Flisa, og synes det er en veldig «trevlig» landsby.  Det har vært lett å komme i kontakt med folk og bli kjent, det er kanskje enklere da man har barn i barnehage og skole, sier Svensson. 

Ekteparet synes det er helt topp å bo på landet. 

- Vi er veldig imponert over det som skjer her i Åsnes! Grenderådet gjør en fantastisk jobb, og det er en dugnadsånd som er helt unik, synes vi. Engasjementet rundt Landsbyen Flisa, og et ønske om å skape trivsel og aktiviteter i og utenfor sentrum er kjempebra, sier ekteparet som flyttet fra Oslo til Flisa.