- Det er altfor få som benytter seg av tilbudet. Det overrasker meg, sier Lund. 

Han forteller at mulig grunn er fordi folk ikke vet når de skal hjem. Flisa Taxi har erfart mange avbestillinger av diverse årsaker. 

- I over 10 år har tilbudet eksistert, og vi opplever at det er et behov for en trygg hjemreise, spesielt i desember, forteller han. 

Ordningen gjelder hjemkjøring for personer mellom 15-21 år, natt til lørdag og natt til søndag, i tillegg til romjulen fra 25.desember og til og med natt til 1.januar. Det må være minst tre passasjerer som skal hjem til samme område, og hjemreise skal skje mellom 24:00-03:00. Transport må bestilles innen klokken 20.00 samme kveld. 

Ungdommens fylkesting påpeker at det i denne sammenheng ikke skal plasseres voksne gutter i taxi sammen med 15-16 år gamle jenter, uten at jentene spørres om dette er greit.

- Det er ingenting galt med å bli hentet av foresatte eller å benytte seg av annen skyss. Men sjåføren kan være tilfeldig, det er ofte dyrt og man kan komme i en kjip knipe dersom det skjer noe. Du kan ikke vite om sjåføren har forsikring, sier John Lund. 

Tiltaket gjelder i innen egen kommune og fra nabokommunene i egen region. For ungdom i Åsnes gjelder ordningen også hjemkjøring fra Elverum. 

- For å unngå avbestilling er man nødt til å planlegge kvelden, oppfordrer Lund, og håper at ungdom i distriktet vil komme seg trygt hjem i desember.