• MER ENN PARFYME: Det er langt mer en «bare» parfyme som selges, både kofferter og vesker er populære varer.
  • REGNSKAPSBOK: Ranja Fjeldseth fører fortsatt regnskapet med papir, gråblyant og viskelær.

Lørdag 7. oktober er det 60 år siden Alfhild Rusten startet Flisa Parfymeri nederst i Kaffegata på Flisa.

Jubileet skal feires hele neste uke til ende, og det blir mange gode tilbud underveis i feiringa.

Det er ikke bare butikken som har 60-års jubileum, men også eier Ranja Fjeldseth.  

- Jeg har vært med helt siden starten, jeg klatret på skuffene i butikken og var med på både å rydde og kanskje mest rote. Jeg har også blitt fortalt at jeg gjorde ærend til banken, jeg kjørte på trehjulssykkel med dagsomsetninga i sekken og satte penga i banken, smiler Ranja Fjeldseth. 

Den første butikken var nederst i Kaffegata, i det gamle skomakerhuset. 

- Vi var der ett år omtrent, før vi flyttet til Rosenberg-bygget, der Kina-restauranten ligger i dag. Der var vi i mange år, før dagens bygg ble satt opp i 1977-78. Vi eier halvparten av bygget, mens Laila Juvberget eier den andre halvparten, forteller Fjeldseth,

- kundene er mer kresne i dag

Bransjen har selvsagt forandret seg på mye på de 60 åra Flisa Parfymeri har holdt det gående. 

- Vi har nok en god del mer varer i dag, enn vi hadde i oppstarten i -57! Det har vært en rivende utvikling, og kundene har blitt mye mer oppdatert på hva som finnes av produkter enn før og ikke minst hva de vil ha. Kundene er mer kresne i dag, så det er veldig viktig at vi følger utviklingen, blir kurset og kan det vi driver med, sier Fjeldseth.

I dag finnes konkurrentene både på nett, med taxfree og dagligvarebutikker.

- Vi «klorer» oss fast! Det er klart det er en utfordring, spesielt med netthandel, og varene kommer hjem på døra. Men det er ikke alt som er like vellykket, og husk at det er en «del» juksevarer ute og går. Vi har mange lojale kunder, ikke bare fra nærområdet, men også fra både Elverum, Våler, Kongsvinger og Eidskog. Spesielt under Solørmartn er det mange nye og fremmede folk som kommer innom, sier Fjeldseth.

Inger Bredvold har også lang erfaring fra Flisa Parfymeri.

- Jeg har vært her i 32 år, men jeg ville jo egentlig ikke jobbe her, jeg som ikke bruker leppestift eller neglelakk! Men jeg er her fortsatt, ler Bredvold. 

Og hele neste uke blir det jubileumsfeiring, fram til selve «dagen» som altså er lørdag 7. oktober. 

- Ja, da har vi tenkt å kjøre såkalte «taxfree-priser» hver dag. Det blir et nytt tilbud for hver dag, så følg med på våre Facebook-sider, oppfordrer 60-års jubilanten, Ranja Fjeldseth.