Det er jevnt i toppen i 3.divisjon avdeling 03, Skedsmo ligger to poeng foran Flisa før mandagens oppgjør mot LSK 2 hjemme på SolørRadioen Arena. LSK 2 ligger på 6.plass på tabellen, 9 poeng bak Flisa og to poeng bak sikker plass neste år. Men forutsetningen foran kampen har endret seg, i og med at trener Runar Kristinsson søndag fikk sparken. Det KAN medføre at LSK 2 stiller et annet lag enn planlagt, men det blir ikke klart før mandag kveld.

Flisa har etter 20 spilte kamper, vunnet 15 av disse, spilt 3 uavgjorte og kun 2 tap, hvorav det ene kom borte mot LSK 2 på straffemål på overtid. Mandag kveld er det altså mulighet for revansje.

I følge trener Stian Aasen, har Flisa ei god treningsuke bak seg.

- Treningsuka har vært god den, vi har fått jobbet litt med struktur. Bjørn Erik Krogh Gerson har spilt midtstopper hele sesongen, men han må sone karantene for 3 gule kort. I tillegg er det litt "rusk" i troppen, så vi må prøve ut noen nye relasjoner, men treningsuka har vært bra den, sier Aasen.

Forrige helgs bortekamp mot Jevnaker, som endte 1-1, var også et tema på første trening etter kamp.

- Vi hadde et lite "oppgjør" etter kampen, hvor vi var enige om at kampen IKKE var bra nok fra vår side, selv om vi hadde fortjent å vinne. Men som vi sa i garderoben også, vi har spilt 20 kamper i år, kun tapt to og vært kanongode. Det skal vi absolutt ikke glemme, smiler Aasen.

mange vurderinger før kampstart

Det er forholdsvis stor kvalitetsforskjell på lagene i avdelingen, og utfordringen er omstilling fra å møte lag man SKAL slå, til å møte lag i toppen som er på samme nivå. 

- Den største utfordringen fra trenerhold nå, er ikke å overkjøre spillerne med informasjon og tanker som vi sitter på. Det er nemlig ganske mye nå, ler Flisa-treneren.

- Hvilket lag Lillestrøm 2 stiller med, er helt umulig å si. A-treneren kan få sparken i løpet av uka (og det fikk han også på søndag ettermiddag!), og da kan det komme en ny trener som ikke sender en eneste spiller fra A-troppen. Det kan komme et rent juniorlag, det kan komme 10 spillere fra A-troppen, som de har gjort i noen kamper og da er det et meget godt fotballag. Uansett hva de måtte komme med, har vi jobbet med å være mer kompakte i det defensive. Vi kan ikke gi bort for mye og store rom i det defensive, spesielt hvis de kommer med et godt lag. Da blir vi løpende mellom og bruker masse energi på det, og da blir vi overkjørt, forklarer Aasen.

høyt press, ukritisk

Riktig presshøyde mot den respektive motstander, er alltid en vanskelig vurdering. Flisa har mer eller mindre presset høyt denne sesongen, uansett motstander.

- Det å finne riktig presshøyde, er vanskelig og ikke alltid enkelt å vurdere i forkant av kampene. Vi har mer eller mindre ukritisk presset høyt mot all motstand i år. Vi mener at vi har såpass frekvens i presset, og at motstanderne ikke har vært gode nok til å spille seg ut av press. Offensivt må vi stole på våre egne ferdigheter, uansett hvilket lag de kommer med, sier Aasen.

Flisa har tradisjonelt vært gode mot de beste lagene, og slitt litt mer mot de antatt svakere lagene. 

- Dette er en kamp vi gleder oss til, du kan si at vi ikke har brukt mye tid på trening denne uka, til å snakke om hva vi ikke er gode på. Det har vært stor fokus på det vi er gode på, og vi bør som lag være stinne av selvtillit. Jeg har FULL tillit til spillerne, vi er klare til kamp, og jeg tror det blir en fin fotballkamp, avslutter trener Aasen. 

Kampstart er altså mandag klokka 2000 på SolørRadioen Arena.