• HAR PLANEN KLAR: Flisa-trener Stian Aasen vet hvordan Valdres skal slås.

Selv med hjemmetap forrige lørdag, kom Flisa et langt steg nærmere "opprykk" til Regionligaen i 2017. KIL 2 slo nemlig Hauerseter 5-0 på Gjemselund mandag kveld, og da trenger Flisa kun 1 poeng til på de 3 siste kampene. Men da må også Hauerseter vinne sine resterende 3, ellers har Flisa klart målsetningen for sesongen. 

Flisa står overfor en meget tøff bortekamp på Fagernes lørdag ettermiddag, Valdres har ikke tapt en eneste hjemmekamp denne sesongen, og de har forsterket laget siden forrige gang lagene møttes. Hjemme på Blåbærmyra stadion har Valdres 10 seire og 1 uavgjort på 11 kamper! Flisa vant 2-1 i juni da lagene møttes, etter scoring av Peder Bye Foss og et selvmål.

Flisa-trener Stian Aasen var en meget skuffet mann etter tapet mot Skedsmo, men kampen er nå evaluert og status ble:

- Vi er veldig stolte over prestasjonen vår mot Skedsmo. Vi har opparbeidet en måte å spille på som har potensiale til å være best også på høyere nivå, Skedsmo skapte ikke sjanser mot oss når vi var i etablert forsvar. Det de skapte av sjanser og gjorde mål på, var en konsekvens av at vi feilet i vårt etablerte angrep. Vi skapte derimot litt for få sjanser, men kampen var en bekreftelse på at vi har jobbet godt i 2 år nå, sier Aasen.

- vårt konsept er godt nok

I løpet av treningsuka, har det vært mye fokus på detaljer:

- Vi har lagt fokus på å fortsette med prosessen vi startet på for snart 2 år siden. Vårt konsept er godt nok. Derimot har vi jobbet med detaljer, vi må bli flinkere til å vurdere kynisme opp mot finspill. Vi har derfor repetert de viktigste prinsippene i denne fasen. Enkelt sagt er det slik at nære eget mål skal vi alltid være engstelig og nære motstanders mål alltid positive. Hvis spiller har tidsnød eller er i klareringssituasjon skal ballen slås direkte i bakrom., forklarer Aasen.

Det er ingen nye karantener og få skader, og litt uklart i forhold til eventuelle forfall til lørdagens kamp.

Valdres er meget et bra lag og har vel forsterket laget siden sist dere møttes?

- Valdres har ikke tapt hjemme i år, og de konkurrerer på helt andre premisser enn oss. De har hentet inn engelskmenn og svensker. Den ene spilleren har spilt for Newcastle i Premier League. Valdres har også forsterket i sommer med spillere med erfaring fra høyere nivå. Men vi var gode mot Valdres sist og vet hvordan vi kan slå dem. Vi stoler på våre ferdigheter og vår spillestil, sier en offensiv Flisa-trener.

Kampen spilles altså lørdag 8.oktober klokka 1600, på Blåbærmyra stadion.