Borte mot Hauerseter på lørdag, KAN plassen i neste års "regionliga" mer eller mindre være sikret for Flisa. Flisa ligger på 2.plass på tabellen, bare 2 poeng bak Skedsmo, og 8 poeng foran Hauerseter som ligger på den siste plassen som IKKE beholder plassen. Det gjenstår 5 kamper av årets sesong, så mye kan avgjøres allerede på lørdag. Og det kan kanskje være like greit, for de to neste kampene går mot Skedsmo (1.plass) og Valdres (3.plass).

- Nå gjenstår det 5 kamper og 15 poeng vi skal spille om. Det er 6 lag som er mer eller min jevngode, og det er jevnt!  5 av disse 6 lagene, oss inkludert, vil være med i neste års "regionliga", mens det siste går ned i 4.divisjon. Det er både tett og tøft, men jeg ønsker selvfølgelig at vi skal være ett av lagene som beholder plassen. Den siste perioden er det viktig å "holde tunga rett i munnen", sier Aasen.

mental test

Flisa har etter 21 kamper, følgende statistikk: 15 - 3 - 3, med målforskjell 53 -23. Det er en meget god statistikk, men det hjelper lite hvis det blir 6.plass til slutt.

- Det blir egentlig en mental test framover, det blir viktig å få ut det siste. Vi tenker ikke lenger enn Hauerseter nå, det er der all fokus ligger. Men det er klart det kamper etterpå også, og det blir toppkamp etter toppkamp nå, mot Skedsmo hjemme og Valdres borte. Noen av de andre topplagene skal jo også møtes, Valdres og FUVO møtes også lørdag, og der må jo ett av lagene tape poeng. Min fokus overfor spillerne denne uka, har vært å minne de på at vi har vært gode i hele år. Vi ligger bare 2 poeng bak lederlaget og har bare tapt 3 kamper på hele året. Vi kan ikke nå begynne å gjøre ting annerledes, det vi har gjort har vært bra det, smiler Aasen.

Flisa har gjort det bra i år, men det har  blitt noen utfordringer utover høsten. Spesielt med karantener. 

- Ja, det er klart vi har noen utfordringer med karantener, nå blir jo kaptein Sigvart Lunder ute, men da er Bjørn Erik Krogh Gerson tilbake. Så dette løser vi! Vi har ikke fått noen endelig tilbakemelding på hvor mange kampers karantene Lunder får etter forrige kamps direkte røde kort. Han trenger vi i innspurten, så jeg håper selvfølgelig at det blir kortest mulig karantene. Det er mulig det er flere spillere som er tilbake, så vi får se utover i uka hva vi har til rådighet. Uansett så har vi en god tropp, de gutta som var på banen mot Lillestrøm 2 etter det røde kortet til Lunder, løste jo det utrolig bra. Mot Hauerseter handler det egentlig om å løpe mest og fortest, vi skal ville mest og ikke minst fortsette med vårt eget spill, forteller Aasen.

- vi møter et bra lag

Hauerseter startet sesongen bra, men hadde en lang periode de ikke var så gode. Nå er de derimot i god form igjen, akkurat i tide til en spennende avslutning.

- Både Hauerseter, Skedsmo, Valdres og FUVO har forsterket laget i løpet av sommeren. Og det med spillere fra høyere nivå. Hauerseter er 8 poeng bak oss nå, men har et kampprogram igjen hvor det er flere kamper de skal og bør vinne. Men uansett tenker jeg at vi SKAL slå Hauerseter på lørdag, det mener jeg gutta våre er gode nok til å gjøre. Da får vi bare telle opp til slutt, og vinner vi de siste 5 kampene, ja da vinner vi serien. Det er viktigste er uansett å bli topp 5 og det skal vi klare, sier en optimistisk Flisa-trener.