• SER FRAMOVER: Trener Kristen Ommang-Engen er allerede i gang med planlegging av neste sesong (Foto: arkiv).

Sesongen er snart over for Flisa fotball, men resultatmessig kan det se ut som de allerede har tatt ferie. Forrige helg ble det hjemmetap mot Eidskog som ligger på plassen bak på tabellen og fredag kveld ble det nok et hjemmetap. Follebu som ligger nest sist, ble for sterke og vant 1-3. Flisa fotball har i høst tapt mot alle 3 lagene bak seg på tabellen, mens de slo Lillehammer som ligger på 2. plass. 

- Follebu trengte poengene for å sikre plassen og hadde alt å spille om, mens vi igjen virker mentalt ferdig med sesongen. Vi starter svakt og slipper inn etter bare 3 minutter. Follebu fortsetter å kjøre fra start og kun en god Magnus Sæther i mål hindrer at vi ikke slipper inn flere første 10 minutter. Vi hever oss utover i omgangen og Kristian Skolegården setter 1-1 etter et fint angrep. Follebu får straffe etter en hands like før pause og setter inn 1-2, forteller trener Kristen Ommang-Engen. 

avsluttet med 10 mann

Flisa fotball hever seg litt etter pause, men måtte avslutte med 10 mann da Simen Vestby Midtsundstad fikk rødt kort - hans 3. for sesongen!

- Vi gjør et bytte og legger om til 4-4-2 i pausa. Vi er hakket mer på i 2. omgang, men fortsatt langt unna der vi skal og må være. I en god periode får vi et frispark som Kristian Skolegården smeller i tverrligger, det ender med kontring i mot og 1-3. Vi evner ikke å skape noe særlig etter det og da vi blir redusert til 10 mann ebber kampen ut med 1-3. Plassen i 4. divisjon var sikret etter seieren mot Lillehammer og det er nok en medvirkende årsak til at gutta var «ferdig» med sesongen litt for tidlig, sier Ommang-Engen.

Etter nedrykket har det vært et generasjonsskifte for Flisa fotball. 

- Det har vært en krevende sesong for oss med en tung vinter og et veldig ungt lag med stor overvekt av spillere som aldri har spilt på dette nivået. Vi har klart å få plass ei treningsgruppe på 16-18 mann hele høsten så den biten er klart forbedret. Nye og etablerte spillere er allerede klare for neste år og det er absolutt mye bra på gang, men det virker som at en sesong som har krevd mye av få hoder har tært på for mye. Nå skal vi avslutte mot Faaberg til helgen, før vi tar fri og jobber inn mot neste år! avslutter Kristen Ommang-Engen. 

KAMPFAKTA: 

4. divisjon avdeling 02

Flisa fotball - Follebu 1 - 3 (1 - 2)

MÅL: 0-1 David Bjerkli (2 min), 1-1 Kristian Skolegården (28 min), 1-2 straffe Oliver Sugaren (38 min), 1-3 Erik Aspdahl Johannessen (49 min).

Kort: 3 gule og 1 rødt kort (Simen Vestby Midtsundstad) til Flisa fotball, 1 gult til Follebu. 

Flisa fotball stilte med følgende tropp: 

Magnus Sæther, Anders Flismyren Helland, Torkil Andre Moberg, Kristian Skolegården, Aleksander Danielsen, Andreas Håbakk, Mergim Thaqi, Oliver Banken Sandberg, Sebastian Østensen, Simen Vestby Midtsundstad, Håvard Maribo Holtet, Simen Nordli Ruud, Oliver Anseth Enger, Christian Gjedtjernet, Marcus Langfoss Bjørnerud, Jonas Aurland og Odin Rivenes Bråten.

Neste kamp: 

Faaberg - Flisa fotball lørdag 13. oktober klokka 15.00 på Jorekstad.