• GODE FASILITETER: Det er proffe treningsfasiliteter Flisa fotball har på treningsleir.

Flisa fotball er altså på treningsleir i Spania, og holder til i Salou på et fotballakademi. Det var dette akademiet for hadde spansk fotballskole på Flisa to år på rad for noen år tilbake. 

I utgangspunktet var det ikke lagt opp til noen treningskamp for Flisa fotball grunnet litt få spillere, men Spjelkavik ønsket sterkt en kamp og slik ble det. Spjelkavik er et Norsk Tipping-lag på høyt nivå og har blant annet Tor Hogne Aarøy i trenerappararet. Aaraøy har blant annet spilt for Aalesund, Rosenborg og i japansk fotball. 

god gjennomkjøring tross tap

Grunnet få spillere fikk Flisa fotball låne flere Spjelkavikspillere og kampen ble en god gjennomkjøring for begge lag. Spjelkavik var et «voksent lag», mens Flisa fotball stilte et nesten rent juniorlag. Flere av de eldste og mest rutinerte meldte forfall før turen, grunnet sjukdom, skader og jobbsituasjon. 

Flisa-trener Svein Jota sier dette om kampen: 

- Når jeg vet det jeg vet etter spillersamtalene, er jeg ikke bekymret. Så lenge trivselfaktoren er så høy i gruppa, tåler vi å tape nok en treningskamp. Når det gjelder lørdagens motstander Spjelkavik, var det et meget robust 3. divisjonslag. Flisa fotball fikk trent godt på forflytning i lagdelene, og det ble en fin utholdenhetsøkt rent fysisk. Det var ingen optimal oppladning til kampen med 14 timer med reising på fredag, 6 timer søvn og en lett økt på formiddagen. Men det er jo alltid ting å lære med og spille treningskamper! Og tar vi med oss lærdommen vi fikk i dag med oss videre, ja så blir jo det på pluss-siden i treningsoppholdet. Flisa-gutta kan være godt fornøyd med innsatsen de la ned, så får vi håpe på at vi får trent litt offensivt på neste treningskamp etter påske mot Hernes, sier Jota. 

fantastiske treningsfasiliteter

Jota er også fornøyd med fasilitetene ved Futbol Salou.

- Ellers kan vi jo si at det er fantastiske fasiliteter på treningsleiren, gutta koser seg og nyter livet som «fotballproffer». Jeg trekker frem Simen Martinsen fra dagens kamp, han spilte nærmest en prikkfri kamp som høyreback. Så er det jo fin læring for årets unge Flisalag å øve på ball-valg med høyt tempo og bevisstgjøring av bevegelse, sier Jota. 

Nå er det flere treningsøkter fram til hjemreise på skjærtorsdag, men det er også sosialt på treningsleir med både quiz og fotballtennis. Det var både regn og vind på lørdag, mens søndagen var vesentlig bedre værmessig med 14-15 grader og nesten sol. Været er spådd bedre og bedre utover i uka også, men uansett er det gode treningsbaner med «hybridgress».