Det har vært store endringer for Flisa fotball etter nedrykket, og Kristen Ommang-Engen gir oss en status etter at treningene er i gang. 

- Svein Jota er ny trener for oss, og en veldig hyggelig fyr! Han er opprinnelig fra Trysil, men er nå bosatt på Stange. Han har vært hovedtrener 16 år på rad, og har gode resultater å vise til i blant annet Brumunddal, Ottestad, Stange og Fart damelag i 1. divisjon nå sist. Vi mener han er en perfekt match for oss i vår situasjon, i forhold til at vi har så mange unge spillere. Han er som sagt en veldig trivlig fyr, og det er alltid bra i ei prestasjonsgruppe, forteller Ommang-Engen. 

mange lokale unggutter

Det har vært litt utskiftninger i spillegruppa, og noe nytt «blod» har allerede kommet inn. 

- Ja, det ser faktisk lysere ut på denne tida enn det gjorde på samme tid i fjor! Vi har fått inn Christian Løvås fra Ottestad, han var en sentral brikke i det laget som rykket opp. Christian jobber på Klokkergården på Kjellmyra. Vi har også fått inn Oliver Bråten fra Våler, en ung og lovende keeper. Vi har også fått på plass en del lokale unggutter som signerte tidligere i vinter, selv om de aller fleste allerede har vært med oss før - er de nå en permanent del av A-stallen. Emil Gulli Lauten har også meldt overgang fra Kjellmyra og Simen Martinsen signerte tidlig i desember. Simen jobber som politi på Åsnes lensmannskontor og bor på Bjørkheim, smiler Ommang-Engen. 

Det jobbes også med flere nye spillere og Ommang-Engen garanterer flere navn inn. 

første treningskamp mot løten

Flisa er allerede godt i gang med treningshverdagen. 

- Vi trener inne hele vinteren, fram til starten av mars. Mandager trener vi styrke på Victus, onsdager trener vi i Storhallen på Kongsvinger, i Vålerhallen på fredager og Kanonhallen på Haslemoen på lørdager. Siste helga i januar spiller vi årets første treningskamp mot Løten på Løten. Ellers skal vi møte Aurskog-Høland, FUVO og KIL 2 bant annet. Vi håper også på en kamp når vi reiser til Barcelona på treningsleir i slutten av mars, sier Ommang-Engen. 

NFF satte tidligere denne uka opp 1. kvalikrunde til NM og motstander ble altså Ottestad. 

- Vi har møtt Ottestad før i NM vi, vi tapte vel i 2012 tror jeg det var. Ottestad er en klubb vi har et bra forhold til. De rykket jo opp til 3. divisjon i fjor, og det blir spennende å se. Hjemme på Flisa skal vi uansett ha en bra sjanse til å ta oss videre til 2. kvalikrunde, mener Kristen Ommang-Engen.