• MÅLSCORER: Peder Bye Foss med to nye mål

Sent mandag kveld var det duket for vårsesongens nest siste hjemmekamp for Flisa-gutta, som har hatt en første halvdel av sesongen over all forventning. Kveldens motstander var Ull/Kisa 2 som før kampen lå på 10. plass på tabellen, mens Flisa tronet øverst med 11 seire og kun ett tap på 12 kamper.

Første omgang startet frisk fra hjemmelaget, som allerede etter 23! sekunder burde ledet 1-0! Og etter tre minutter kom neste sjanse, da Tore Andreas Gundersen fyrte av et skudd like over. Flisa dominerte stort, men målet kom først i det 26 minutt - da måltyven Peder Bye Foss styrte en corner i lengste hjørnet til en fortjent 1-0 ledelse. Dominansen fortsatt utover i omgangen, med flere sjanser og etter 38 minutter var kraftspissen Bye Foss frampå igjen. Et godt innlegg fra René Eriksen som for dagen spilte høyre back og Bye Foss dro av en mann før han satte den via keeper og i mål. 2-0 stod seg til pause og Ull/Kisa 2 hadde ikke all verden å by på. Tore Andreas Gundersen fikk kjenning med en skade og gikk ut, Sigvart Svenneby Melsnes kom inn til 2.omgang.

praktscoring og debutanter

2. omgang startet som den første, med klart overtak fra tabellederen. Flere halvsjanser på rekke og rad, før René Eriksen ville vise seg fram. I det 55.minutt fikk publikum se et soloraid på øverste hylle, som ble avsluttet med redning av keeper - men Eriksen satte returen kontrollert i mål. Nydelig scoring!

Resten av omgangen ble en transportetappe for hjemmelaget, men vi fikk se noen spennende bytter for framtiden. Først kom 17-åringen Kristian Skolegården inn for 2-mål scorer Bye Foss og vi fikk se flere prov på et godt venstrebein og en bra avslutning. Deretter var det duket for nok en debutant, da keepertalentet Andreas Smedplass, som er 15 år, kom inn for Anders Flismyren Helland. Og her fikk publikum sett hva talentet kan, med en kjemperedning oppe i krysset! På det som var Ull/Kisas eneste sjanse i løpet av kampen. En veteran kom også innpå, da Christian Gjedtjernet kom inn for Mergim Thaqi - han viste at han fortsatt har noe å bidra med. Kampen endte altså 3-0 og var en godt gjennomført kamp av Flisa-guttene.

trener aasen godt fornøyd

Flisa-trener Stian Aasen oppsummerte kampen slik:

- Dette var en solid seier, aldri noen tvil om at vi skulle vinne denne kampen. Vi slipper til bare en målsjanse på hele kampen og vi er ett av få lag i Norge som har under ett mål i snitt baklengs. I dag mangler vi 2 backer, men likevel er det bunnsolid defensivt. I dag er vi litt "seige", vi er slitne - og skulle selvfølgelig gjort flere mål, sier Aasen.

Aasen vil også gi ros til innbytterne:

- Artig med en 15-åring som gjør en kvalifisert redning og bidrar til at vi holder nullen igjen. Også moro med Kristian som viser at han har noe å fare med på dette nivået. Jeg vil også gi stor kreditt til Christian Gjedtjernet som snart er "100 år", men stiller lojalt opp da vi trenger han og han er også viktig i gruppa. Et stort forbilde for de yngre, avslutter en sliten og fornøyd Flisa-trener.