• KLASSEFORSKJELL: Det var rett og slett klasseforskjell på lagene mandag kveld, og det endte altså med 0-6 tap for hjemmelaget.

KIL 2 stilte med 9 spillere fra troppen som spiller i OBOS-ligaen, og det merket hjemmelaget allerede etter 4 minutter. Dagens første scoring kom på corner og KIL 2 dominerte stort med høyt tempo både på ball og i beina. Flisa fotball fikk nesten ikke låne ballen i starten av omgangen, og det stod 0-3 til pause. 

I 2. omgang ble det gjort en del bytter på begge lag, men kampbildet endret seg ikke stort og KIL scoret 3 mål også i denne omgangen. Det endte dermed 0-6 og et klart tap for et vesentlig bedre fotballag. 

- møter et veldig, veldig godt lag

Trener Øyvind Damhaug ser ikke altfor mørkt på kampen, til tross for resultatet. 

- Det ble mange mål til slutt, men vi møter et veldig, veldig godt KIL-lag. All ære til de, de kommer jo med det de har av spillere. De spiller veldig fin fotball og vi blir hengende etter. De løper oss i senk, og er gode med ball. Vi får ikke satt vårt eget spill, og blir etter i alle situasjoner. Dette er god læring for mange, nå ser vi hva som skal til for å komme opp ett nivå eller tre! Det er det vi må ta med oss fra kampen, og KIL er mye bedre enn oss i dag, sier Damhaug. 

Undertegnede snakket litt for spøk om at det var «feige lag» i pausa. 

- Vi gjorde det vi kunne i dag, gutta jobbet knallhardt og all ære til våre spillere for det. Vi møter et lag som er ganske mye bedre enn oss i dag. Jeg synes gutta gjorde så godt de kunne og vi har mange unge gutter som får ta dette som læring. Det er selvfølgelig tøff læring, men vi møter spillere der de aller fleste har erfaring fra OBOS-ligaen. Jeg må si at mange av våre gutter klarte seg bra etter forutsetningene, så vi får ta med det positive også. De står på hele veien og jeg synes vi ligger ganske kompakte i hele kampen. Men i enkeltsituasjoner, innlegg og vending av spill, så går det rett og slett for fort for oss i perioder og da får KIL selvfølgelig mål til slutt, forteller Damhaug. 

- dette er god, men tøff læring

Kampbildet var vel som forventet og det er ingen grunn til å grave seg ned for hjemmelaget. 

- Vi får ikke gjort noe med hva som kommer hit, og KIL 2 vil jo rykke opp for å gi sine spillere den beste matchinga. Vi må gjøre det vi kan med vårt lag, og som sagt er dette god læring. Selvsagt er det tøff læring også for mange av de unge spillerne våre, men nå ser de hvor lista ligger for å komme opp noen nivåer, avslutter Damhaug. 

Torkil Moberg ble forøvrig kåret til dagens Flisa-gutt. 

KIL 2 topper tabellen med 6 poeng ledelse foran Lillehammer, Flisa fotball ligger på 8. plass. 

KAMPFAKTA:

4. divisjon avd. 02

Flisa fotball - KIL 2 0 - 6 (0 - 3)

Flisa fotball stilte med følgende lag: 

Odin Rivenes Bråten, Torkil Andre Moberg, Ole-Gunnar Kjos, Jørgen Helland, Kristian Skolegården, Aleksander Danielsen, Andreas Håbakk, Simen Vestby Midtsundstad, Håvard Maribo Holtet, Kristen Ommang-Engen og Jonas Aurland.

Innbyttere: 

Anders Flismyren Helland, Mergim Thaqi, Oliver Banken Sandberg, Sebastian Østensen, Simen Nordli Ruud, Oliver Anseth Enger og Philip Pildahl

Neste kamp: 

HamKam 2 - Flisa fotball mandag 27. august klokka 20.00 på Briskeby