• UTLIGNING: Her setter Strahinja Latkovic inn 2-2 målet.
  • SCORET HVERT SITT MÅL: Både Tore Andreas Gundersen (i blått til venstre) og Simen Midtsundstad scoret og bidro til videre avansement i NM.

Selv på bortebane var Flisa fotball store favoritter mot Storhamar, men cup er cup som det heter og alt kan skje i én kamp.

Storhamar gikk friskt ut på Prestrud kunstgressbane, og fikk den første sjansen etter få minutter. En god sjanse, men skuddet gikk rett over keeper Andreas Smedplass i Flisa-målet. Etter 10 minutter var det Flisa som skapte en stor sjanse, som nesten endte med selvmål. Keeperen til Storhamar var god i denne situasjonen og gjennom hele kampen, og fikk med nød og neppe avverget selvmål. 

storhamar tok ledelsen

Litt mot spillets gang, ettersom Flisa fotball hadde det meste av banespillet, gikk Storhamar opp i ledelsen etter 10 minutter. Et kanonskudd fra 25 meter som gikk i høyre hjørne for keeper Smedplass. Det var absolutt ingen keepertabbe, men skuddet var fra veldig langt hold. Etter scoringen var det Flisa for alle pengene, og det var vel egentlig bare et spørsmål om når målet skulle komme. 

Etter drøye 30 minutter så de fleste ballen i mål, på et bra skudd i lengste hjørnet fra midtbanespiller Simen Nordnes. Men den gode Storhamar-keeperen var i det umulige hjørnet, og reddet til corner. Den påfølgende corneren endte i klabb og babb foran Storhamars mål, men ballen ville ikke inn.

Men så etter 36 minutter kom endelig utligningen! Ny corner som endte med at unge Simen Midtsundstad fikk pirket ballen i mål, og det stod 1-1. Da tenkte de fleste at Flisa var i ferd med å snu kampen, men Storhamar ville det annerledes.

Bare et par minutter etter utligningen, kontret de som tatt ut av læreboka og banket inn 2-1! En veldig bra kontring av hjemmelaget, men forsvarsspillet til Flisa var i denne situasjonen veldig avventende. 

Storhamar gikk til pause med 2-1, kanskje ikke helt fortjent etter spill og sjanser.

nytt lag på banen etter pause

Flisa-trener Patrick Holtet hadde tydeligvis sagt noen velvalgte ord i pausen, for i 2.omgang var det nesten bare ett lag på banen.

Det tok likevel nesten et kvarter av 2.omgang, før Flisa fikk sin fortjente utligning. Det var midtbanespiller Strahinja Latkovic, som kom til Flisa i fjor, som kranglet inn 2-2. 

Noen minutter senere blåste dommeren for straffe til Flisa, bare for å omgjøre situasjonen til offside etter store protester fra hjemmelaget. Umulig å si om det var riktig eller ikke, men Flisa-spillerne var ofte i offside i denne kampen.

Etter 69 minutter skulle Flisa gå opp i ledelsen for første gang i kampen, et veldig bra angrep som altså endte med scoring. Kantspiller Andreas Håbakk slo et nydelig innlegg til Tore Andreas Gundersen, som like elegant fluktet ballen i det lengste hjørnet og Flisa var i ledelsen 20 minutter før slutt. 

skudd i tverrligger

5 minutter før slutt var det nesten ny Flisa-scoring, da Tore Andreas Gundersen knallet et skudd i tverrliggeren. Storhamar flyttet opp nesten hele laget etter at Flisa tok ledelsen, men det ble aldri noen store sjanser ut av det. Flisa vant meget fortjent 3-2 og er klare for 2. kvalrunde til NM.

Flisa-trener Patrick Holtet var fornøyd etter seieren:

- Vi vinner fortjent! Resultatet til pause lyver litt, vi burde ha scoret flere mål på noen av de 3-4 store sjansene vi hadde. Men Storhamar-keeperen hadde noen veldig bra redninger, så vi lå under til pause. Vi fikk gjort noen justeringer i pausen, vi hadde altfor dårlig offensive markeringer i 1.omgang som de scorer mål på, sier Holtet.

- fortjent seier

Holtet er fornøyd med 2.omgangen:

- Ja, i 2.omgang synes jeg vi har god kontroll på kampen. Storhamar skaper vel ingen sjanser da, mens vi har vel 4-5 kvalifiserte sjanser. Alt i alt en fortjent seier, men litt rusk i maskineriet, forteller Holtet.

Selv om ikke alt var like bra, var det noen lyspunkter:

- Jeg er mest fornøyd med at spillerne tar i mot instruksene de får i pausen, og gjennomfører det i 2.omgang. Og det eneste som egentlig teller i NM, det er å gå videre og det gjorde vi i dag, sier en fornøyd Flisa-trener, Patrick Holtet.

Hvem som blir motstander i neste kvalifiseringsrunde er ikke klart, men det bør ligge an til hjemmekamp og mest sannsynlig blir det Løten som vant 3-1 hjemme mot Trysil.

KAMPFAKTA

Storhamar - Flisa fotball 2-3 (2-1)

Målscorere Flisa fotball: Simen Midtsundstad (36 min), Strahinja Latkovic (57 min) og Tore Andreas Gundersen (69 min)

Flisa fotball stilte følgende lag: Andreas Smedplass - Ole Kristian Myhre, Bjørn Erik Krogh Gerson, Oskar Hatten Engerbakk, Kristen Ommang Engen -  Andreas Håbakk,  Simen Nordnes, René Eriksen, Strahinja Latkovic (Erlend Karlsen fra 78. min.) - Tore Andreas Gundersen og Simen Midtsundstad.

Ikke benyttet: Selmer Lande og Andreas Lundgren.