Perioden etter en lang fotballsesong er ofte litt «tung» mentalt, spesielt etter et nedrykk, og det gjelder både spillere, trenere og klubbens styre. Flisa fotball er uansett lenger framme i prosessen enn de har vært tidligere år, og noen nye spillere er allerede klare og deler av trenerteamet er også på plass. 

- De lokale ungguttene Kristian Skolegården, Ole-Gunnar Kjos, Jonas Aurland, Håvard Holtet og Emil Gulli Lauten er klare for spill sesongen 2018. Det er også gledelig å melde at to kontinuitetsbærere i Mergim Thaqi og Kristen Ommang-Engen er med oss videre, forteller Erik Holtet i styret i Flisa fotball. 

2 av 3 i trenerteamet er klare

Bygging av et «nytt» fotballag er ofte litt som «høna og egget»: spillere venter på treneravgjørelse og trenere venter på hvilke spillere som blir med. 

- Nå jobber vi for å få på plass et trenerteam og der har vi allerede to navn klare. Både Kristen Ommang-Engen og Øyvind Damhaug skal være med å bidra, vi jobber også med en tredjemann som vi håper vi får på plass denne uka, sier Holtet. 

Mange av årets spillere har vært med i mange år og flere av de har heller ikke lokal forankring. 

- Vi forventer at en del av de blir borte, men samtidig så bygger vi litt på nytt. Vi har allerede en del unggutter som har signert, de er på vei fram og det er de vi skal satse på i tida framover. Det blir helt klart en mer lokal profil neste år! Vi kommer også til å kontakte en del gutter som har vært i Flisa, så det blir helt klart mer lokalt ja, forteller Holtet. 

Det blir færre og færre som spiller fotball lokalt, så utfordringen blir å finne de som vil være med framover.

- Vi må se oss litt rundt ja, men det er heller ikke så mye å hente lokalt - de er allerede i andre klubber. Det betyr at vi må se litt mot både Kongsvinger og Elverum, og kanskje få til et samarbeid der. Det er ingen avtaler som er signerte og klare, men vi har dialog med både Kongsvinger og Elverum, sier Holtet. 

- bygger for framtida

Etter et nedrykk blir det jo litt som å starte på nytt, er det tungt å gå på en ny start?

-  Denne perioden er ofte litt tung for alle parter, men vi i styret ser positivt på det. Vi har nå muligheter til å slippe fram en del unggutter og om noen år kommer det flere generasjoner med gode fotballspillere. Nå bygger vi for framtida og har stor tro på det vi gjør, sier Holtet. 

Treningsleir har ikke vært en del av sesongen for Flisa fotball på noen år, men nå planlegges det for neste sesong.

- Vi hadde et samarbeid med en spansk fotballskole et par år og jobber med å få på plass en treningsleir utenfor Barcelona før påske neste år. Vi håper også at det skal være en liten «gulrot» for spillerne, sier Holtet. 

- på full fart opp igjen om 2-3 år

Det har vært treningsfri fra fellestreninger etter sesongslutt, men nå er det snart på igjen. 

- Vi begynner igjen neste søndag, og det er Vålerturnering i desember og vår egen romjulsturnering i i Åsneshallen. Uka etter nyttår er det start med treninger i Kongsvingerhallen på onsdager og vi skal også trene i Kanonhallen i Våler i vinter, forteller Holtet. 

Det kan være tungt etter et nedrykk, men Flisa fotball satser videre. 

- Vi har på ingen måte «lagt oss ned for å dø»! Vi har stor tro på at om et par-tre år, så er vi på full fart opp igjen, sier en offensiv Erik Holtet i Flisa fotball.