• KYLLING: Ordfører Lise Berger Svenkerud var ikledd ei kyllingdrakt for anledningen.
  • POTETRISK: Steinar Sandnæs flippa potetrisk på perrongen.

NRKs Sommertog var i rute inn til Braskereidfoss stasjon, og nærmere 500 stykker hadde møtt opp for å ta imot toget på perrongen. 

- Det var fryktelig morsomt! For en strålende dag det har vært, og et kjempeoppmøte her på Braskereidfoss! Jeg er stolt av alle som møtte og fryktelig stolt over å få lov til å stå her og ønske velkommen som ordfører, før vi sendte toget videre til Våler stasjon, forteller Lise Berger Svenkerud. 

Fjærkre og poteter

Ordføreren var, i likhet med flere andre, ikledd ei gul kyllingdrakt.

- Det er omtrent som å være inni et kyllinghus! Det koker i drakta, ler Lise Berger Svenkerud. 

Omtrent 95% av kyllingkjøttet som kan kjøpes i butikken, har aner fra Våler. Fjørkrenæringa er like inntektsskapende som korn i kommunen.

Men, det er ikke bare fjærkrenæringa i Våler som er stor på nasjonalt nivå. Solør er jo også Norges største potetdistrikt, og Steinar Sandnæs solgte potetrisk på perrongen. 

- Vi har 25 000 dekar med poteter her. Det er mye poteter, forteller Sandnæs. 

Han var også på Elverum stasjon dagen før, og sto med potetriskboden sin fra 08.45 til 23.15 på kvelden. 

- Jeg er på plass i dag òg, ler han, og svinger riskene rundt. 

LIvsglede på perrongen

I tillegg til å vise fram næringa, hadde Våler kommune invitert med Aleksander Schjerpen fra Norsk trafikksenter og Hanna Midtsundstad, som er første Norgesmester for kvinner i kombinert.

- Hun er jo et strålende eksempel på idrettsungdom fra Våler, forteller Svenkerud. 

Bandet "5 om dagen" spilte opp til dans med svingende trekkspillmusikk, og Svenkerud ble bedt opp til dans foran kameraene. 

- Jeg fikk svingt meg, og så trur jeg en kylling bød opp programlederen til dans så hun fikk svingt seg også! Jeg er ikke helt sikker på hvem av kyllingene det var, men jeg syns jeg dro kjensel på'n, ler hun. 

Kanskje var det ikke helt planlagt? Ordføreren var iallfall strålende fornøyd med avviklinga på Braskereidfoss. Slike folkefester er viktige samlingspunkt for bygda. 

- Jeg trur det er viktig å vise livsglede og stolthet utad, men like viktig er det å bygge samhold og stolthet for de som bor her.