Formålet med idrettsstipendet i Grue er å bidra til at dem som har gjort ekstra sportslig innsats, og med det har vært gode ambassadører for idretten og Grue kommune, blir hedret. Denne gangen var det fire personer som mottok prisen.

- Gaven er på totalt 10.000 kroner, og vi har i år valgt å dele den på fire. Det betyr at hver får 2.500 kroner, sa Wenche Huser Sund fra scena da prisene skulle deles ut.

De fire som får prisene i år er Anna Sofie Sandberg, Madeleine Bråten Mella, Tobias Sweetlove og Benjamin Sweetlove. Hvem som får idrettsstipendet er opp til folket. Utøveren som får pris må enten bo eller ha tilknytning til Grue kommune.

- Madeleine Bråten Mella beskrives som limet og bærebjelken i et ungt K3-lag for Solør Håndball. Laget består av spillere fra Flisa og Grue. Bråten Mella var også en markant spiller på Grue sitt 3.-divisjonslag, og en god representant for Grue, sa Huser Sund.

Madeleine selv var forhindret fra å ta i mot prisen fredag, men storesøster stilte villig opp for å ta i mot prisen.

- Anna Sofie Sandberg har satset hardt på håndball i mange år. Hun går på håndballinja ved Solør videregående skole, og fikk tilbud om hospitering hos Storhamar Håndball Elite. Så kom tilbudet om proffkontrakt med klubben, og hun kjører til Hamar fem dager i uka for å trene med Storhamar, sa Huser Sund.

Brødrene Tobias og Benjamin Sweetlove fikk pris for sine prestasjoner innen amerikansk fotball.

- De har tidligere vært aktive for Grue Idrettslag, og oppdaget amerikansk fotball mens de gikk på videregående i Kongsvinger. Først spilte de for en Kongsvinger-klubb, men har bytta til Eidsvoll 1814. Her spilte de i fjor semifinale i NM. Begge to er tatt ut til U18-landslaget som skal spille mot Italia senere i år.

Intervju med Anna Sofia Sandberg om prisen kan du høre på Radio Kongsvinger og SolørRadioen mandag.